Pane kalafileed soolaga sissehõõrutuna veerand tunniks jahedasse seisma. Klopi lahti üks muna ja veereta kalu munasegus. Teisele taldrikule raputa jahu ja pööra munaseguseid kalu selle sees. Kuumuta pannil õli ja prae kalad mõlemalt poolt kuldpruuniks (pildil vasakpoolses kausis).

Ebatavaliselt soe maiõhtu toob meeltesse kummalise kutse. Hing ei anna rahu ja otsustan minna nautima kevadelõhnu, linnulaulu ning sooja päikeseloojangut mereranda. Ülekohtuselt vähe on Eestimaal ju selliseid sooje õhtuid ja need lihtsalt tuleb ära kasutada. Laotan veepiirile sätitud piknikutekile vaagna vast valminud räimefileedega, kausi värske salatiga, terakuklid, küünlad ja pudeli head vahuveini, millega käivad loomulikult kokku päris pokaalid. Tuleb kiirustada, sest eemalt rannajoonelt paistab juba päikeseloojangu esimesi märke. Merelainete loksumine ja veel päikesesoojade kivide puudutus loovad tunde, mis on üks hästi elamise oskuse saladustest. Kalasuupistete ja vahuveiniga saab õhtu põnevam nii endale kui ka rannas liitunud kaaslasele.

Nädala retsept
Lehtsalat avokaado ja käepäraste ürtidega
kahele

Vaja läheb

? 1 avokaado

? pott lehtsalatit

? peotäis rukolalehti

? punt lollo rosso lehti

? paar peotäit värske basiiliku lehti

? 4 piparmündilehte

? 20 g peeneks hakitud punast sibulat

? 2 tomatit

? 4 redist

? ühest sidrunist pigistatud mahl

? küüslaugu küüs purustatult

? 12 cl oliiviõli

? pipart, soola, suhkrut

? päevalille- ja kõrvitsaseemneid

Valmistamiseks

rebi salatilehed väikesteks tükkideks ja säti suurde salatikaussi. Viiluta avokaado, tomatid ja redised ning sega salatile juurde. Piserda sidrunimahlaga ja vala üle oliiviõlikastmega. Küpse avokaado viljaliha muutub hapniku toimel kiiresti pruunitäpiliseks, kuid sidrunimahla hoolsalt viljale piserdades saad seda protsessi edasi lükata. Maitsesta salat suhkru, soola ja pipraga ning lisa pisut päevalille- ja kõrvitsaseemneid.