1. Tee tervise eest hoolitsemine mugavaks!

Kui sa oled nagu enamik meist, siis eelistad käia sissetallatud radu. Näiteks kodupoes tead täpselt, kus igapäevase ostukorvi sisu paikneb. Oled seal harjunud käima, sest nii on mugav. Kotka Tervisemaja eesmärk on olla täpselt nagu mugav kodupood, aga ühe katuse all on koos erinevad kõrgetasemelised raviasutused ja kliinikud, mis teevad omavahel koostööd.

Meie keskust külastab kuus keskmiselt 60 000 inimest. See ei ole juhus! Kotka Tervisemaja loodigi eesmärgiga koondada ühe katuse alla eri valdkondade parimad arstid, et pakkuda terviklikumat ravi. Kaasaegsed ruumid, seadmed ja tehnoloogiad on olulised, kuid sellest olulisem on see, et Kotka Tervisemajas töötavad pikaajalise töökogemusega spetsialistid, kes armastavad oma tööd.

Kindlasti leidub Eestis palju teisigi spetsialiste ja kliinikuid, kuid võimalus saada konsultatsioon, uuringud, diagnoos ja ravi ühest kohast on mõjuv argument. Olenemata sellest, mis vaevab, on teekond alati üks ja seesama ning keskkond tuttav.

PS! Kodupoest rääkides, siis Kotka Tervisemajas on lisaks raviasutustele ka toidupood, lillepood, apteek, prillipood, ilusalong ja kohvik – just, väga mugav!

2. Enneta ja avasta võimalikult vara!

Rääkides heast strateegiast, kuidas alanud kümnendiga rinda pista, mõtlevad paljud esmalt aja mõjust välimusele ja kehale. Enda keha ja naha regulaarne jälgimine võimaldab meil aegsasti erinevaid haiguseid ja tervisliku seisundi muutusi märgata. Mõnikord on haiguse õigeaegne avastamine isegi elu või surma küsimus.

Eestis diagnoositakse üle 1 400 nahavähi esmajuhtu aastas. Õigeaegne avastamine, diagnoosimine ja ravi võimaldavad kõigist nahavähi vormidest terveneda. Niine Nahakliinik sai 2019. aasta lõpus 10 aastaseks. Selle aja jooksul on Eesti suurimas nahakasvajate varajasele diagnostikale spetsialiseerunud keskuses ravitud üle 1 500 nahavähi esmajuhtu.

Muutused nahal ei ole kindlasti ainsad, miks sammud spetsialisti juurde seada. Niine Nahakliinikus diagnoositakse ja ravitakse lisaks nahahaigustele ka erinevaid allergiaid ning sugulisel teel levivaid haigusi. Mida tihedamalt kontrollis käid, seda suurem on tõenäosus avastada haigused enne, kui need jõuavad kehale pöördumatuid tüsistusi tekitada.

Rääkides aja mõjust välimusele, siis Niine Nahakliinik pakub ka laias valikus iluteenuseid alustades mitte- ja väheinvasiivsetest protseduuridest kuni ulatuslike plastiliste operatsioonideni. Suuremad, üldanesteesias läbiviidavad operatsioonid, toimuvad samas kompleksis, Kotka Erahaiglas.

3. Suuvärk usaldusväärselt kontrolli alla!

Kui oled oodanud ja julgust kogunud hammaste raviks, siis uus kümnend on hea tähis, et teha olulisi samme terve naeratuse suunas. Kui hambad on juhtumisi juba korras, siis see on ilmselt järjepideva hoolduse tulemus. Tubli töö!

Põhjuseid, miks kaaluda Sakala Hambaravi kui enesekindla naeratuse partnerit, on mitmeid. Kliinikus on kaasaegsed ruumid ja töövahendid ning pühendunud meeskond. Patsientidele mõeldes on loodud mugav broneerimissüsteem veebilehel, aga ka hambaraviäpp ning mõnus ooteruum. Sealjuures Sakala Hambaravile ühtaegu olulised nii patsiendid kui ka arstid. Seetõttu on kliiniku üheks fookuseseks luua sellised töötingimused, väärtused ja kultuur, kus tipptasemel spetsialistid sooviksid töötada aastaid. Mitte ainult täna ja homme, vaid ka viie või kümne aasta pärast.

Peagi avab Sakala Hambaravi ühe täiendava hambaravikabineti koos kõrgetasemelise tehnikaga. Lisakabinet tähendab lühemaid järjekordi ja suuremat teenindusvõimsust. Kogu vajaliku info aja broneerimiseks leiad Sakala Hambaravi veebilehelt.

4. Terita kõrva ja kuule, mida räägitakse!

Võib-olla sa ei kuulnud, kui seda öeldi, aga kuulmine ei taastu. Kui üldiselt on inimese organism väga hästi isetaastuv, siis kuulmisorgan seda paraku ei ole. Vali heli kahjustab kuulmekarvakesi, mis asuvad inimese sisekõrvas. Kui helivõnge on liiga tugev, siis need hävivad.

Tundub rohkem nagu vanainimeste värk? Kahjuks mitte! MP3-põlvkond (need, kellel on kõrvaklapid alati peas) ei tee kuulmagi soovitustest kõrvu valjust muusikast säästa. Tänu sellele on 12-15% noortest diagnoositud kuulmislangus. Võtkem teadmiseks, kuigi kuulmise halvenemine mürarikkast keskkonnast lahkudes peatub, ei muutu see uuesti teravamaks.

Kotka Tervisemajas asuv Audimoed Kuumiskeskus aitab neid, kelle kuulmine on juba tõsiselt kahjustunud. Kuulmise parandamiseks tulevad appi kuuldeaparaadid. Valdkond on viimasel kümnendil teinud läbi meeletu arengu. Rääkimata välimusest ja disainist, on kaasaegsetes tehnoloogiates (näiteks Signia Xperience´i kuuldeaparaadis) kombineeritud kõrgtasemel akustilised sensorid ja sisseehitatud liikumisandurid. Tegemist on maailma esimese omalaadse abivahendiga, mis suudab arvesse võtta kandja liikumist. Signia Xperience´i kuuldeaparaat võimaldab nõnda loomutruud kuulmiskogemust, et ka kuulmisraskustega inimene saab end taas täisväärtusliku seltskonnalõvina tunda.

Jaga
Kommentaarid