Hinne: 7

Trahter Bogdan Mustamäe südames jääb käidavatest teedest küll kõrvale, kuid publikupuudust siin ei näi olevat. Interjöör on meeldiv - helepruunides toonides kena söögituba, mille seintel piisaval ja vajalikul määral kitši nikerduste ja seinamaalingute kujul. Laudadel rõõmustavad silma savist kausikesed kuivikutega. Ainus häiriv asjaolu on vali muusika - mitte ukraina rahvaviisid, vaid lärmakas venekeelne popsa.

Menüü on rikkalik ja meenutab kõlavate toidunimetuste poolest Jalta rannapromenaadi kõrtsikeste toidukaarte. Ukrainalikud jooned (ohtralt küüslauku ja muid talupoeglikke hõrgutisi) segunevad killukestega tsaariaegsest hiilgusest, mis läbinud nõukogude filtri. Leidub mitut masti vareenikuid ja pannkooke ning pajaroogi.

Et õigeusu ülestõusmispühadeni on veel veidi aega, siis saab Bogdanis praegu nautida ka paastumenüüd hulga taime- ja seenetoitude ning kalaga. Grillitud köögivilja vardad (55 krooni) väärivad sellest nimistust kindlalt soovitamist - need on täis pikitud mõnusalt suitsuse mekiga paprikat, baklažaani ja muud tervislikku.

Tavamenüüst maitses hästi salat "Hersonskii" baklažaanist, juustust, munast, tomatist ja küüslaugust - kalorirohke, kuid oma lopsakal moel väga maitsev. Ukraina borš (45/35) jäi kahvatuks, kuid pearoad on suured ja toitvad. Praadide hinnad jäävad saja krooni piiresse, kuid lisand tuleb paarikümne krooni eest eraldi tellida. See pole aga hädavajalik, sest prae kõrval leidub ka salatit ja neidsamu häid grillköögivilju. Grillmenüüst valitud lambakebab "Karpatõ" (95) on mahlakas ja mitte liialt rasvane.

Tõsise kaloripommi sõpradele sobib ideaalselt sealiha "Luganski" sibula, juustu ja majoneesiga (90) - koos kartulipüreega viib see keele alla ja kolesteroolinäitaja üles.

Magusroogadest on pannkoogid moosiga (30) õhukesed ja asjatundlikult tehtud ning maitsevad kergemalt, kui Ukraina köögist ooda­ta võiks. Aga see on pärast tõsist söömaaega ainult hea.