KÕIGE ALGUS: Pean oma kujunemisloos määravaks lapsepõlvekodu ja kokast isa, kelle stiili ja maitset väärt pärandina edasi kanda.
KOOSTÖÖ JÕUD: See kehtib ka lähedastega iga päev koos töötades – süüa teha ja külalisi vastu võtta üksinda ju ei saa. Kuid minu naise Monique’i kohalolek on trump, mis lisab minusse kindlustunnet. See on eelkõige teineteise täiendamine olukorras, kus mõlemad tahavad teha oma tööd hästi – kuid siis esitatakse teineteisele ka väga kõrgeid ja halastamatuid nõudmisi. Nii on minu igapäevaelus köidetud ühte vastastikune mõistmine ja koosolemise raskus.
MIS ON TÄHTIS: Mida aeg edasi, seda tähtsam on mulle oma teadmisi jagada. Aidata neid, kes ostivad täiuslikkust.
HEA CHEF: Pole ainult hea kokk. See nõuab parajas annuses iseloomu ja tahtejõudu, võimet märgata inimesi enda ümber ning isegi oskust tulevikku ette näha. Näiteks arvutamisoskus ja numbrite tajumine, ja-jah, just tajumine, tulevad kasuks. See tähendab ka head toitu ja head maitset koos kõikide teadmistega toidu tervistavast mõjust.
TOIDU TEGEMINE: On oma sisult tooraine toitainelise koostise muutmine. Et tulemus oleks meie tervisele hea, peab see olema tasakaalus nii rasvade, valkude kui süsivesikute sisalduselt, ühtlasi sobima kliimaga, kus elame. Tervislik toit valmib vaid värskest toorainest ja see vastab inimese kehakaalule ning isiklikele vajadustele. Igaühelt aga nõuab see oskust õigel ajal söömine lõpetada – ja isegi siis, kui toit on suurepärane.
VEIN: Lisab roale mitmekülgsust, intensiivsust ja huvitavaid aktsente.
TOIDUMOOD: Ehk evolutsioon gastronoomias on vältimatu protsess, milles osalevad eri generatsioonid, nende ajataju ja elutempo ning sellest tulenevad toitumisvajadused. Et maailmas ringi rändamine on levinuim vaba aja veetmise viis, siis polegi imestada, et võõrastest maadest saadud maitsekogemused domineerivad meie päritoluperekonnalt edasiantud maitsete üle. Tunnistan, et minu nõrkuseks on nii Maroko kui Itaalia köök nende aroomide ja küllusliku stiili poolest. Ometi armastan ma igapäevatoiduna endiselt oma vanaema moodi tehtud Alsace’i nuudleid – kanaga ja riesling-veinist valges kastmes. Kevadeti, nagu praegu, ei ütle ma iial ära koorega keedetud noortest kartulitest koos murulaugu-toorjuustuga.
Emile Jung


* Sama nime kannab väga väärikas kokkade organisatsioon, mille liikmeks saamist ei mõõdeta ei tööaastatega ega rohkete õpipaberite ettenäitamisega. Selleks on vaja isiklikku panust kokakunsti arendamisse. Emile Jung on selle organisatsiooni liige.