Põnevamad ürdid

Kaneelibasiilik on mõnusa basiiliku ja kaneeli maitsega ürt. Sobib kasutamiseks toorsalatites, õunapirukates või ahjuõunade valmistamisel, samuti köögivilja- ja kanavokkides ning hakklihakastmes. Jõulude ajal maitsesta kaneelibasiilikuga heledat glögi. Basiilikutel on seedimist soodustav toime, seetõttu sobivad eriti hästi piduroogadesse.

Sidrunbasiilik on värske basiiliku ja sidruni maitsega ürt. Sobib kõikjale, kuhu sobib sidrun: ahjukala, külmade kastmete, salatite, kana ja köögivilja, ahjukartulite täidiste, ürdijuustu, jookide, näiteks jäävee maitsestamiseks.

Pronksleht on dekoratiivse välimusega ja sobib hästi kaunistama jõuluroogi. Kasuta pronkslehte nagu peterselli - salatites ja suppides ning munatoitudes.

Hernevõrsed sobivad nii salatitesse, võileibadele kui ka toiduvalmistamisel, annab toidule dekoratiivse välimuse. On rikkad vitamiinide ja mineraalainete poolest. Haki hernevõrsed ja kuumuta kiirelt pannil, nii saab suurepärase lisandi kana- ja kalaroogadele.

Päevalillevõrsed on kerge ja maheda maitsega ning sobivad tervislikust toidust lugupidajatele. Sisaldavad palju mineraalaineid ja vitamiine. Soojade toitude valmistamisel lisa vahetult enne serveerimist.

Nisuoras on tõeline vitamiinipomm, see sisaldab A-, B-, C- ja E-vitamiine. Kasuta salatites, võileibadel ja suppides. Nisuorase mahlas on palju kaaliumi, magneesiumi, rauda, seleeni, tsinki, joodi. See aitab ennetada aneemiat.

Vesikressil on söödavad nii varred kui lehed. Pikantse ja värske maitsega ürt sobib liha- ja köögiviljaroogadesse, suppidesse ning salatitesse. 

Verev oblikas on kergelt hapuka maitsega ja sobib suurepäraselt kalaga, salatitesse, külmadesse kastmetesse ning toidu kaunistuseks.

Jääsalat, värske ja krõmps.