Võilillest saad tervisliku omletilisandi ja nõgesest koos lillkapsaga maitsva supi. Nurmenukulehti kasuta nagu spinatit – blanšeeri, sega riccotta’ga ja maitseks lisa küüslauku. Mina tegin saadud segust täidetud cannellone’isid, aga tõenäoliselt sobiks see ka taimetoitlase lasanje vahekihiks.

Nädala retsept
Lillkapsasupp nõgesega
kahele

Vaja läheb

? peotäis lillkapsaõisikuid

? 1 keskmine sibul

? peotäis noori nõgesevõrseid

? 1 sl naturaalset Merevaigu juustu

? 1 tass keedetud vett

? soola maitse järgi

Valmistamiseks

keeda lillkapsas ja sibul poolpehmeks (mitte plödiks), vala keeduvesi ära. Kapsakeeduveega tehtud supp tuleb kole mõru. Kalla õisikud blenderisse. Lase nõgesed keema tõusta, vala vesi ära ja kalla samuti blenderisse. Vala peale suur tassitäis keedetud vett, lisa sulajuust ja sool ning püreesta. (Blenderi asemel saab ka saumikseriga asja aetud.) Ma põlgan puljongikuubikuid ega näe vajadust sellega kevade maitseid tappa. Omakeedetud puljongi vastu pole mul midagi, aga see on rohkem risotode rida. Vala supisegu potti tagasi, lase keema tõusta, maitse. Nõges minu meelest pipart ei vajagi, on ise piisavalt terav. Serveeri vahustatud piima pilve ja taevasinise lillega. Kui on mehisema kõhutäie tahtjaid, paku kõrvale musta leiba ja puista peale krõbedaks praetud peekoniviile ja joonista oliiviõliga rõõmsaid ringe supile silma.

Võililleomlett kodujuustuga
kahele

Vaja läheb

? suur peotäis võilillelehti

? 3 sl kodujuustu

? 3 muna

? 1 väike sibul

? soola, pipart

? oliiviõli praadimiseks

Valmistamiseks

kuumuta pannil laisalt hakitud sibul oliiviõlis, viska seltsiks ka võilillelehed, siuh-säuh sega paar korda labidaga läbi. Vala peale lahtiklopitud munasegu, kuhu lisatud kodujuust ja maitseks soola-pipart. Keera pliidiplaadi kuumus minimaal­seks, kata pann kaanega ja lase roal rahulikult küpseda, kuni omlett on pealt kenasti hüübinud ning kodujuust võluvalt sulanud. Serveeri kohe rohelise salatiga, jahtunult kõlbab ka võileiva peale.