18.10.2007, 00:00
Tippkokkadest meeskond valmistub barbecue MMiks Ameerikas
Barbecue-ahjus lihaküpsetamisel ei ole aastaaeg ega
ilmaolud takistuseks. Kuigi mida kehvem on ilm, seda kauem tuleb liha
küpsetada. Mõnekiloste lihatükkide küpsemiseks kulub kuni
kuus tundi. Tippmeeskond nuputab uusi kastmeretsepte ja mooduseid liha
küpsetamiseks.
Lõpptulemust saab mõjutada eri puude kasutamisega. Eri küttematerjalidega saab lihale juurde uusi maitsenüansse. Kui liha on Ameerikas kohapeal, siis olulised maitseained, küttematerjal ja Barbecue-ahjud tulevad kodust kaasa. “Iga meeskonna liige saab kaasa võtta paari aluspükse, et kogupagas lubatud piiridesse jääks,” naljatleb meeskonna liige Allan Kuning.
Lõpptulemust saab mõjutada eri puude kasutamisega. Eri küttematerjalidega saab lihale juurde uusi maitsenüansse. Kui liha on Ameerikas kohapeal, siis olulised maitseained, küttematerjal ja Barbecue-ahjud tulevad kodust kaasa. “Iga meeskonna liige saab kaasa võtta paari aluspükse, et kogupagas lubatud piiridesse jääks,” naljatleb meeskonna liige Allan Kuning.