1921. aastal alustati Tallinnas taas äritegevusega. 1929. aastal rajati kõmulisse Tiesenhauseni majja veinitehas, kus Matieseni kaubamärgi all valmistati ja villiti mitmesuguseid veine. Mõne aastaga kääris Toompea veinikeldrites rohkem kui 18 000 pange veini ehk üle 200 000 liitri ja veinitehase aasta kogutootmine ulatus suisa 400 000 liitrini.

Luscher & Matieseni valikus oli ka lauaviin, viski, rumm ja konjak. Viimane toodi pooltoorena suurtes vaatides, aga kuna küpsemine ja villimine leidis aset Eestis, siis konjakiks saadud napsu nimetada ei tohtinud ja populaarse napsu pudelisildil ilutses cangok (tagurpidi konjak). Toona olidki eestlased pigem kangema kraami armastajad. Statistika näitab, et Eestis joodi aastas liiter veini elaniku kohta, samal ajal Prantsusmaal joodi 144 liitrit.

1940. aastal tuli aga firmal jälle oma uksed sulgeda ning viimasel juhil ja osanikul, Dimitri Matiesenil, õnnestus põgeneda laevaga Rootsi. Luscher & Matiesen taasasutati 2009. aastal pärast Dimitri Matieseni viimast külaskäiku Tallinna tema 100. sünnipäeva puhul. Täna on Matieseni veinivalik kokku pandud Euroopa parimatest piirkondadest. Kurikuulus Tiesenhauseni kohtusaaga veel kestab, mistõttu veinitehase taasavamine viibib. Seni kogub Luscher & Matieseni juhataja Peke Eloranta Matieseni veinitehase ajaloolisi pudeleid ja on Muhu saarel Vahtraste külas esimesed viinapuud kasvama pannud. Kui väädid sel talvel ellu jäid, saab mõne aasta pärast ka kohalikku Luscher & Matieseni veini mekkida.

Seni teeme Matieseni veinidega kummarduse esimese Eesti Vabariigi aegsele veinikultuurile.

Hea hinna ja kvaliteedi suhtega Matieseni valge vein pärineb Edela-Prantsusmaalt, Bordeaux’ lähistelt. Tegu on elegantselt kerge ja värske veiniga, mis on seguviina marjadest (Sauvignon Blanc 50%, Colombard 30%, Ugni Blanc 20%) valmistatud traditsioonilisel meetodil. Sedasorti valged veinid olid populaarsed ka 1920ndadel ja 1930ndatel ning etikett järgib ajastut.

Luscher & Matieseni Blanc de Blancs’i värskendav kuiv vahuvein sobib naistepäeva tähistamiseks. Elegantsete väikeste mullidega vahuveini lõhnabuketis on tunda rohelist õuna, lillelisust ja sidrunit. Kergelt tsitruselist maitset kaunistab meeldiv mullilisus.