Seto Jaanituli

Iidse Setomaa piirijõe ääresrullub 6.–7.juulil lahti võimas Seto jaanituli, kus astuvad lavalaudadele Eesti parimad artistid – Shanon, Hellad Velled, 5Miinust, Sinu Naine, Respekt, S.E.K.S teiste seas – ning mitmed välisesinejadki. Näiteks tuleb Venemaalt rahvast tantsitama DNB superstaar Neiromonah Feofan jt. Laupäeval, 7.juulil esineb Seto Jaanitulel – RUSLANA.

Mõnusale muusikale lisaks lahutavad meelt batuudid, katapult, militaartehnika ja palju muud põnevat. Laupäeval toimub ka tõeliselt kaasahaarav viikingisõdalaste näidislahing.

Et elu festivalialal kulgeks sujuvalt, ootavad pidulisi ees suured autoparklad ja telkimisala, samuti eraldi parkla matkaautodele. Jõe kaldal on aga kohad sisse võtnud saunad, mis on külastajate käsutuses suisa tasuta.

Pileteid müüvad DIGIPILET ja PILETILEVI ning infot jagab Seto Jaanitule koduleht.

Lohusalu Jaaniõhtu

Lohusalu tantsuõhtud on pakkunud pikalt, nüüdseks rohkem kui 20 aastat meeleolumuusikat, mis on meelitanud rahvast ligi nii lähedalt kui ka kaugemalt. Need samad tegijad ootavad 23. juunil algusega kell 20.30 Lohusalu sadamasse kõiki jaanilisi, et püsti panna Lääne-Harjumaa suurim jaanipidu.

Ka sel aastal on esinejate nimekiri aukartustäratav, sest lavalaudadel astuvad üles Eesti levimuusika säravaimad kollektiivid. Maagilisele merevaatele lisaks kõditavad piduliste meeli mere kohale ehitatud tantsulava, millesarnast mujalt Eestist ei leia.

Kuni 12-aastatsele lastele (k.a) on sissepääs tasuta, vanemad pidulised saavad aga pileti lunastada siit.

Üliõpilaste laulu- ja tantsufestival Gaudeamus

Igati suurejooneliseks tõotab kujuneda ka 22.–24. juunil Tartus toimuv üliõpilasfestival Gaudeamus. Festival avatakse reedel, 22. juunil vaatemängulise muusika ja tulemölluga Emajõe kallastel.

Laupäeval, 23. juunil kihab Raekoja plats muusikast ja tantsust, sest linnalaval esinevad erinevad tantsu- ja laulurühmad. Kell 17.30 toimub Leedu rahvamuusikute kontsert ERM-is ja päeva lõpetab kell 22 algav suurejooneline öötantsupidu „Jaaniöö müsteerium” Tamme staadionil.

Pühapäeval, 24. juunil, saab kaasa elada festivali osalejate rongkäigule Tartu Lauluväljakule, kus algab kell 16.00 laulupidu "Jaanipäeva laulud". Laulupeol saab kuulda ja näha jaanipäeva laule, mida ilmestavad spetsiaalselt peo jaoks filmitud lühifilmid, mis tutvustavad erinevate ajastute pööriööde tähistamisi. Laulupeol pakub head ja paremat Taluturg. Täpsem kava avaneb festivali kodulehel ning pileteid saab osta siit.

Jaga
Kommentaarid