Ega see Aia tänava nurk, kus varem paiknes restoran Da Vinci, ju iseenesest vanalinna parim paik ole. Aga Lusika omanikud on osanud seda suurepäraselt ära kasutada: siseilme on endisest palju hubasem, nüüdisaegne ja rahulik, pruunides ja hallides toonides. Lisaks on aga õues hästi läbimõeldud vabaõhuterrass, mis loodetavasti suvisel ajal palju külastajaid ligi meelitab.

Kui uksest sisse astume, on Lusikas täitsa inimtühi, aga mitte kauaks — peagi saabub mitu suuremat seltskonda. Siiski on üle poole kohtadest saalis tühjad, tõenäoliselt seepärast, et uut kohta pole veel kuigivõrd reklaamitud.

Õhkkond on Lusikas väga õdus ja absoluutselt vaba ekstravagantsustest. Ka muusika on kindla peale minek: Sinatra ja ülejäänud Rat pack.

Kahele poole avanev nägus menüü sisaldab ühtekokku paarkümmend nimetust, neist pearoogi on kaheksa. Valikus on suur hulk klassikalisi prantsuse ja vahe­mere köögi roogi, eksperimente idamaade või eesti köögiga Prantsusmaalt pärit peakokk Alexandre George Frédérique ei harrasta.

Eelroaks valin kanaparfee, tuunikala mousse’i ja baklažaanikreemi koduse röstsaiaga (6 €). Väga meeldiv avaakord, mis sobiks suurepäraselt veinikõrvaseks (olgu mainitud, et veinivalik on soliidne ning sisaldab muuhulgas ka näiteks siinmail ebatavalist sloveenia valget veini). Eriti sügava mulje jätab baklažaanikreem, mis jätab mulje, nagu maitseksid tükikest suvisest pilvest. Samamoodi ebamaiselt õhuline on hiljem seafilee kõrvale serveeritav selleripüree.

Peakäiguks valime võimalikult erinevad road: avatud ravioolid lõhe, kapsa ja spinatiga Noilly Prat’ vermuti kastmes (11 €) ja veinis hautatud veiseliha koduse kartulipüreega (13.50 €). Noorim einestaja nõuab seapraadi ning selle ta ka saab — seafilee peekoni ja ploomiga, serveeritud selleripüree ja õunaga (11 €). Road on eri võtmes, aga ühtviisi peadpööritavalt head. Kui veiseliha on uskumatult pehme ja mahlakas, siis avatud ravioolides (mis välimuselt meenutavad lasanjet) on kevadist värskust ja kergust, küllap tänu rikkaliku mekiga  vermutikastmele. Seafilee sobib aga eriti kenasti kokku oma hästi valitud lisanditega — küpsed õunaribad ja peekoniribad tasakaalustavad üksteist ja annavad niigi pehmele lihapalale veelgi mahlakust juurde.

Pole liiast eraldi ära märkida, et Lusikas serveeritakse erakordselt kvaliteetset kohvi, magustoitudest aga võib julgelt soovitada sooja prantsuse õunakooki vanillijäätisega (5 €). Kook on imeõhuke, aga sealjuures mingil moel ikkagi väga kerge ja õhuline. Vapustav.

Aplaus ja eesriie.