U-kohviku tagatuba
Toompuiestee-Paldiski maantee ristmiku ümber tekkinud hotellikonglomeraadis (Grand Hotell Tallinn, Uniquestay, L'Ermitage) püüab Uniquestay ukse kohal terendav erkoranž U juba kaugelt pilku. Sisekujundus jätkab sedasama nappi, aga hoogsat joont ning see on iseäranis selgelt näha Toompuiesteele avaneva sissekäiguga kohvikus. Siin on lauadki hotelli logo kujulised, valgustus külluslik ja baarileti sees ujuvad elusad kalad. Kõrvalruumis paiknev restoran on hämaram ja tagasihoidlikum ning mõjub pigem kohviku tagatoana, ehkki ruumi on seal rohkem. Särtsakaid värve asendab siin uje tumepunane seintel ja mahe violett toolipõhjadel. Kuuldavasti muutub aga siinne koloriit peagi, küllap erksuse suunas.
Restorani pool tundub olevat mõeldud pigem hotellikülaliste kõhutäite eest hoolt kandma, pealegi saab enamikku menüüs sisalduvast ka kohvikus tellida. Valik pole teab mis lai, kuid on see-eest mitmekesine: hulk mitmesuguseid suupisteid, pastaroogi, salateid, nipet-näpet traditsioonilisest prantsuse ja Vahemere köögist ning paar tõsist Eesti rooga: heeringas ja seapraad mulgikapsastega. Muide, tervislikumad road on toidukaardil eraldi ära märgitud.
Sissejuhatuseks valin loomafilee carpaccio kadakamarjade ja seenetäidisega (65 krooni). Liha on õrn ja õhuline ning koos tulimagusa jõhvikakastme ja parmesanipudiga sobiv kaaslane tugevamaitselistele marineeritud metsaseentele. Tõeline rammus hõrgutis on aga metsaseene cappuccino supp parmesani chipsiga (55): õhuline ja mahe, kerge juustunüansiga taldrikutäis.
Põhiroad miskipärast nii sügavat muljet ei jäta. Pärlkana confit kartulikoogi ja Crème de Cassis’ kastmega (90) on pisut liigagi pehmeks (ja seeläbi iseloomutuks) hautatud suutäis, ehkki kaste on tõepoolest üsna maitsev. Muide, palun ette vabandust, kui eksin, kuid loomaliha chateaubriandi (120) saatev porto-palsamiäädika kaste maitseb täpipealt samamoodi. Loomaliha on see-eest suurepärane - pehme ja mahlakas - ning garneeringung huvitav ja maitsev: juustuga kaetud kartuli-selleri kook ja karamelliseeritud šalottsibul.
Köögi parim osa avaldub alles magustoiduni jõudes. Juustukook (55) on krõbeda servaga ja maheda karamellikastmega leebe hõrgutis, šokolaadikook (22) küll veidi külmkapise olemisega, kuid rikkaliku maitsega maius. Koos tassi café au lait’ga (25) on see tõeline nauding, mida tasub hotellikeldrisse otsima minna.
Hotell Uniquestay kohvik ja restoran
Paldiski mnt 1
Avatud:
Restoran E-L 11-22
Kohvik E-R 8.30-19
L 10-19, P 10-22