Täidiseks

  • 12 vutimuna

Hakkmassiks 

  • 450 g mahedamaitselist hakkliha; hakitud kanafileed või kalkuniliha 
  • soola 
  • musta pipart 
  • 0,5 tl kuivatatud tšillipipart (tšillihelbeid)

Paneerimiseks 

  • nisujahu 
  • 2 lahtiklopitud muna
  • riivsaia 

Frittimiseks 

  • õli (sobib ka rapsiõli)

Valmistamiseks

keeda vutimune 2 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all. Koori ning lase köögipaberil kuivada. Seejärel veereta jahus. 

Hakkmassi jaoks sega kausis kana- või kalkunihakkliha, tšillihelbed, sool ja pipar. Sega mass ühtlaseks ning jaota seejärel kaheteistkümneks portsjoniks. Klopi kanamunad väikeses kausis lahti.

Võta jahusse kastetud keedetud vutimuna, mässi hakkliha sisse. Veereta seejärel jahus, siis kasta lahtiklopitud munasse ning seejärel paneeri riivsaias. Lihtsam on esmalt kõik munad hakkmassi sisse mässida ja seejärel kõiki jahus veeretada. Köök jääb veidi puhtamaks.

Aja väikeses potis umbes 5 cm õli kuumaks, seejärel prae hakklihapalle mõõdukalt kuumas õlis 7-8 minutit, kuni need on kuldpruunid ja läbinisti küpsed. Lase köögipaberil veidi nõrguda, siis serveeri koos mõne (sooja) köögiviljasalatiga