Kui Meistri tänavale ruumid leiti, arenes mõte ka kohviku ja boulangerie suunas. Hubase ja prantsusliku sisekujunduse eest hoolitses Ruumilabor.

Kiirelt populaarseks

Seda, et äri nii kiiresti kasvab, endine tippjuht ei lootnud. „Eelarvesse pandud numbritest on asjad palju paremad. Ainult kaks kuud on avamisest möödas ja nõudlus on juba tekkinud. Kui alguses tehti päevas 20 ekleeri, siis nüüd tuleb neid valmistada 200,” on perenaine siiralt tänulik klientidele, kes Lyoni leidnud on.

Lyon on ka väga populaarne lõunasöögikoht, mistõttu vahel on raske vaba laudagi leida. See on peakokk Mihkel Heinmetsa „süü”, kes lõunaks tipprestorani tasemel päevapraade pakub ja seda vägagi mõistliku hinna eest.

„Pärast Mihkliga kohtumist oli selge, et sellest söögikohast tuleb midagi enamat kui pagariäri,” tunnistab Iivi. Rahvusvahelise kogemusega noor ambitsioonikas kokk on koostanud menüü, mis teeb silmad ette ka edetabelite restoranidele.

Mõistlik hinnatase

Eelroogadest leiab nii värsked sinimerikarbid (8,50 €) kui ka konnakoivad (8,90 €), suppidest Prantsuse uhkused sibulasupi (5,50 €) ja mereannihautise (6,90 €). Kõikide pearoogade hinnad, kaasa arvatud pardi-confit, jäävad alla 15 euro.

Väga hoolikalt ja oskuslikult on valitud ka veinid, üle 25 euro ei maksa ükski pudel. „Veinid said valitud selliselt, et toit esile pääseks,” ütleb Iivi, kes oma karjääri Selveris alkoholiosakonna ostujuhina alustas ning veinidest ja nende hindadest üht-teist teab. „Minu arust on vale, kui vein moodustab õhtusöögiarvest arvest üle poole. Meil see nii ei ole,” lubab ta.

Lyonis ei ole mitte ainult prantsuslik toiduvalik, vaid täiuslik Prantsuse hõng – kõik nii, nagu ehtsas Prantsuse kohvikus varahommikust kuni hilisõhtuni välja. Kõrvutades kvaliteeti ja hinnataset ning nähes omanike entusiasmi, võib arvata, et peagi on raske Lyoni ka õhtusöögile saada.