07.03.2008, 00:00
Uus raamat: “Elav gastronoomia”
Veebruari viimasel päeval tutvustas Soome gastronoom ja Cordon Bleu
diplomiga kokk Mirja von Knorring (fotol koos koos restorani Ö peakoka
Roman Zaštšerinskiga) vinoteegis Negossiant oma esimest eesti
keelde tõlgitud raamatut “Elav gastronoomia”.
Tumepunase paprikapulbri karva kaante vahele on Mirja von
Knorring koondanud isikupärase jutustuse gastronoomia ajaloost,
toidufilosoofiast ja praktilistest juhtnööridest kokakunsti
alal. Lisaks leidub raamatus näputäis toiduretsepte ja
rikkalikult illustratsioone.
Maailma kööke hästi
tundvat autorit köidavad viimastel aastatel Läänemere
saarte loodus ja traditsioonid. “Saare- ja Muhumaalt olen taasleidnud oma
lapsepõlve lõhnu ja maitseid,” tunnistab ta. “Eestis
on naturaalset eluviisi säilinud enam kui Soomes.”
Inimesed, kes peavad lugu heast toidust, oskavad enamasti nautida ka kauneid
kunste, leiab Mirja von Knorring. Sellest oskusest “Elav
gastronoomia” räägibki.