Ühel päikesepaistelisel päeval Tallinna südalinnas Savoy hotelli baaris pakuti, et kas ma sooviksin maitsta midagi huvitavat. Kuuldes nimes sõna "mojito", vabandasin, et olen autoga. Vastuseks sain: "Sellest pole midagi, me valmistame teile Virgin Mojito, mis on alkoholivaba." Olin sellise pöördega rahul. Meeldivalt värske "õige" jook, milles tasakaalus münt ja laim. Meeldiv on ka see, kui jook on hästi dekoreeritud. Lisan joogi retsepti:

• 1 laimi pressitud mahl koos paari lõiguga
• 10-12 mündilehte
• 2 cl suhkrusiirupit
• 8 cl Spendrups Soda vett

Valmistamine. Kõrge klaasi põhja purustatakse mündilehed suhkrusiirupis, lisatakse purustatud jääd, laimi mahl koos mõne õhukese laimilõiguga ja Soda vesi.

Olen nüüdseks kodus valmistades kasutanud ka Schweppes Sodat, millega tulemus on samuti väga hea. Kaunistada võite oma fantaasiat laimilõigu ja mündilehega, või nagu pildil, ananassiga.
Aare Karolin

Piparmünt peenrale
Tagumine aeg on istutada kimbukese piparmünti aeda peenrale, terrassile või rõdule, millest valmistada suvepidudeks Virgin või tavalist Mojitot, lõõgastavat teed või anda maitset ja silmailu kannutäiele veele. Piparmünt sobib suurepäraselt ka lambaliha maitsestajaks, kastmetesse, suppidesse, magustoitudesse ja nende kaunistamiseks. Kõik, mis suvisest tarbimisest üle jääb, tasub kuivatada. Talvel maitseb piparmünt sama hästi eespool mainitud roogades. Piparmündivarred säilivad niiskesse köögipaberisse keeratult külmikus paar päeva, kuivatatud kujul aga õhukindlalt suletavas nõus kuni kaks aastat.