Kutser sai Aasa nõunikuks märtsi alguses. Enne seda töötas ta Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi asetäitjana, kuid läks intriigitsemise tõttu Tammemägiga tülli ning kirjutas ametist vabastamise avalduse.

Aasa nõunikuna teenis Priit Kutser 1500 eurot kuus, Põhja-Tallinnas oli tema palk koguni 2190 eurot. Lahkumishüvitisena sai ta veel 6500 eurot.

Keskerakondlane Jaanus Karilaid sõnas Ekspressile, et tema andmetel olid Kutseri lahtilaskmise taga mehe Facebooki postitused ja äärmussavisaarlus.

Üldiselt jäävad ka informeeritumad isikud Kutseri eksimusest rääkides väga saladuslikuks. Väidetavalt oli Kutser saanud hakkama mingi silmapaistva rumalusega. "Eksis maja peal ära, ütleme nii," sõnas üks allikas. Käitumine, mis Põhja-Tallinnas võis normaalne olla, Vabaduse väljakul ei olnud.

Ekspress küsis Priit Kutserilt, miks ta vabastati Tallinna linnavalitsusest. Kutser küsimusele ei vastanud, küll aga teatas, et Ekspress valetab, sest „mind ei lastud P-Tallinna Valitsusest lahti, vaid kirjutasin ise ametist vabastamise avalduse.“

Laiemale avalikkusele on Kutser tuntuks saanud kui Edgari truu käsilane ning usin netikommentaator. Kutseri tegutsemisest kommentaariumis on Madis Jürgen kirjutanud siin.

Parandus: Artikli algses tekstis kirjutati, et Priit Kutser lasti Põhja-Tallinna linnaosavalitsusest lahti.