Tallinna kesklinna politsei poole on pöördunud kaks naist, kes kirjeldasid, kuidas rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe neid töötamise ajal on seksuaalselt ahistanud.

„Ma olen pettunud selles, mida nõukogu reedel pressikonverentsil rääkis ja kuidas seni Estonias probleemi on püütud lahendada – seetõttu otsustasingi lõpuks politsei poole pöörduda. Muud moodi olukord ei lahene ega parane,” sõnas Ekspressile üks pöördunutest, kelle kogemustest on ka lugejad artiklitest teada saanud.

Teine märgib, et otsustas Estonia nõukogu asemel pöörduda just politseisse, sest reedese pressikonverentsi järel jäi mulje, et nõukogu ei suuda luua usalduslikku õhkkonda ega tagada ahistatute anonüümsust.

Nädala eest avaldas Ekspress artikli, kus kirjeldasid rahvusooper Estonia endised ja praegused töötajad direktori Aivar Mäe alandavat ja ahistavat käitumist noorte naiskolleegide suunas. Siis ei olnud veel ükski naine politseiga ühendust võtnud.

Artikli ilmumise järel tegi politsei ka ise üleskutse neile, kes väärkohtlemist kogenud. Ekspressile teadaolevalt kaalub politseisse pöördumist veel ahistatud naisi ja ka tunnistajaid.

Samal ajal koostavad Estonia töötajad uut toetuskirja Aivar Mäele.

Viimane ise on praegu üldse puhkusel. Delfi proovis talle täna korduvalt helistada, ent tulutult.