Äriregistri andmetel Monacos elav ärimees lasi maksta oma valuutavahetusega tegeleva ettevõtte Eurex Capital kassast ühe aasta (2013) jooksul endale sularahas üle 113 000 euro, vormistades selle “ettevõtlusega seotud kuluks”. Lõviosa rahast maksis ettevõte selle eest, et pidi oma nõukogu esimehelt, omanikeringi kuuluvalt Sonnilt saama valuutaturu ülevaateid. Ühe töötunni eest pidi firma tasuma 200 eurot, kuid mitte rohkem kui 10 000 eurot kuus.

Maksuameti hinnangul polnud enamik kummalistest väljamaksetest ettevõtlusega seotud. Amet nõudis firmalt sisse enam kui 30 000 eurot täiendavat tulumaksu. Maksuamet tuvastas, et Sonni valuutaturu analüüsid olid võetud Danske Banki kodulehelt, muudetud vaid autori nime. Seega leidis maksuamet, et ettevõte ei saanud ostetud teenust.

Eurex Capital vaidles maksuametile vastu, väites, et Sonni teenus oli vajalik: lisaks analüüsidele otsis ta firmale kliente, pidas nendega läbirääkimisi, varustas firmat “eksootilisemate” valuutadega ja tegi muud hädavajalikku. Teenuse täpset reglementeerimist ei pidanud Sonn ja Eurex vajalikuks, sest poolte vahel valitses usaldus. See kohtus saatuslikuks saigi.

Juulis jõustus Tallinna halduskohtu otsus, mis jättis maksuameti nõude lõplikult jõusse.