„Seltsimees lapse“ režissöör ja stsenarist Moonika Siimets ütles Ekspressile, et tahtis tuua ekraanile eesti hagijat. Võtetel tehti proove mitme eesti hagijaga, aga ükski neist ei suutnud Sirka rolli ära teha.

Ühes stseenis jookseb Sirka lapse järel mitukümmend meetrit mööda pimedat alleed, saates teda koolimajja. Ukse juures ütleb tüdruk „Oota!“ ja koer jääb seisma.
KOERAVAHETUS: „Seltsimees lapse“ peaosatäitja Helena Maria Reisner poseerib reklaamfotol (ülal) eesti hagijaga ja esineb filmis bordercollie’ga Bolt.

Teinekord on väike Leelo üksi kodus, kui Juhan Ulfsaki mängitud NKVD uurija Paul Varik tuleb talt vanemate kohta infot pinnima. Laps hakkab juba midagi isa kohta ütlema, kui Sirka ootamatult sekkub. Loom tajub, et võõras mees teeb tüdrukule liiga, ja tungib talle kallale.

„Kahjuks need eesti hagijad on lihtsalt teise iseloomuga,“ rääkis Siimets. „Nad on närvilisevõitu ja neid ei saanud võttekoerana kasutada. Mul endal oli nii kahju.“

Filmijad valisid lõpuks hagija ossa bordercollie nimega Bolt. Siimets kiidab, et see koer osutus hästi intelligentseks ja õpivõimeliseks.