Epneri loo valis välja žürii koosseisus Ülle Madise, Viivi Luik, Erki Kilu, Neeme Korv, Hannes Rumm, Sulev Vedler, Janek Luts ja Ülo Tuulik.

Auhind anti välja üheksandat korda. Eelmised võitjad on olnud Ilmar Raag, Kalle Muuli, Toomas Paul, Hent-Raul Kalmo, Margus Laidre, Jüri Reinvere, Marju Lepajõe ja Hasso Krull.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia 3000 eurot, mille on välja pannud LHV pank.

13. veebruaril on Tallinna ülikooli audoktori ja kolumnist Enn Soosaare 83. sünniaastapäev. Seda tähistatakse traditsiooniliselt temanimelise eetilise esseistika preemia väljaandmisega. Enn Soosaar (1937-2010) oli Eesti üks mõjukamaid avalikke intellektuaale, kelle sõnavõtud ja mõtteavaldused kujundasid aastakümnete vältel paljude inimeste, sealhulgas meie poliitilise aktiivi vaimset maailmapilti.

Preemia saab autor, kes on oma kirjutistega aidanud levitada ja arendada ühiskonnas väärtusi, millele Enn Soosaar pühendas kogu oma loometegevuse.

Eero Epneri lugu "Sest nad saavad" tõi kaasa koduvägivalla all kannatajate tugikeskustesse pöördumise laine. Seda on tänaseks loetud üle 180 000 korra ja Facebookis jagatud 24 000 korda.

Novembris 2019 võitis Epner oma looga lähisuhtevägivalla ennetustöö aastapreemia Okas, mille andis välja Pärnu naiste tugikeskus.

Eero Epner annetas preemia MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskusele õigusabi paremaks korraldamiseks. Õigusabi osutamine ohvritele on väga oluline ja selle rahastamine vajaks palju tugevamat alust. Kõigil soovijatel on võimalik teha väike samm lähisuhtevägivallaga seotud olukorra parandamiseks.

Annetada saab a/a EE932200221059176719, MTÜ Naiste Tugi- ja Teabekeskus, selgituseks märkida: Annetus juriidilise abi fondi.