Paralleelselt väljapanekuga Kadrioru kunstimuuseumis saavad Vana-Egiptuse huvilised alates 29. maist vaadata näituse 3D-versiooni Eesti Ekspressi kodulehel www.ekspress.ee. 3D-kujul on eksponeeritud valik Eestis asuvaid Vana-Egiptuse originaalesemeid – amuletid, jumal Osirise kujud, ušebtid (kujukesed, mis abistasid hinge teispoolsuses) jm. Muistised on Eesti Ajaloomuuseumi ja Eesti Ekspressi ajakirjaniku Pekka Erelti kogust ning need on varustatud eesti- ja ingliskeelsete selgitavate tekstidega. Erelti sulest on ka kirjutis „Vana-Egiptus ja Eesti“.

Richteri enda kogutud ja Tartu ülikoolile üle antud Egiptuse muistiseid pole kahjuks enam võimalik Eestis näha – need asuvad tänapäeval Venemaal Voronežis, kuhu need evakueeriti esimese maailmasõja eest. Seetõttu asendavadki neid näitusel Vana-Egiptuse esemed, mis pärinevad teistest Eesti kogudest. Küll eksponeeritakse Kadri­orus Richteri kirju kodustele, joonistusi ning päevikuid ja nende publikatsioone.

„Näitusel esitatud originaalesemed ja -graafika, informatiivsed sissevaated Egiptuse kultuuri ja selle uurimisse ning mängulised väljapaneku objektid võimaldavad vaatajalgi teha mõtteliselt kaasa Otto von Richteriga reisi mööda Hommikumaad,“ kirjutab Kadrioru väljapaneku kuraator Anu Allikvee.