Lugematutest suve alguses ilmunud uutest singlitest üsna tuntud artistidelt on tabelisse rebinud vaid ansambli Öed päris uus lugu „Suvemees“. Nad on kerkinud positsioonile 35.

Esikümnest on nüüd lahkunud Victor Crone’i „Storm“ (langes 10. kohalt 16ndale) ja oleme tunnistajaks olukorrale, kus vabariigi esimesed kümme lugu on kõik räpilood. Seda fakti võiks hetkeks isegi pikemalt seedida. Kuidas krõmpsub?

Esimesel kohal jätkab reketi „Ma kuulsin seda läbi viinamarjaväädi“, milles on saanud artisti seni suurim tabelihitt. Kuuendat nädalat esimene.

Singlite üldtabelis, kaasa arvatud siis esikümnes, on muusikaline pilt mitmekesisem. Räpi kõrval sajab ka poppi ja tantsumussi.

Nädala kõige kõvem uus tulija on varalahkunud EDM-kangelane Avicii looga „Heaven“. See paiskus 7. kohale.

Üks uustulnukas on singlitabelis veel – Jonas Brothers, lauluga „Only Human“, kohal 35.

Esimesel kohal istub kaunisti edasi põlvkondade- ja maitseteülene „bad guy“ Billie Eilishilt.

Avicii ja Jonas Brothers on ühtlasi albumite tipp-40 kõige kõvemad uued tegijad. Avicii postuumne „TIM“ virutas nädalaga lausa esimeseks, nihutades tabeli lõppeva kevade peamise ruulija teiseks.

Jonas Brothersi comeback-plaat „Happiness Begins“ on sirutanud end kuuendale kohale.

Üks päris uus plaat on nimestikus veel – räppar Tyga äsjavalminud „Legendary“, maandunud paigutusele 26.

Ja Eestis tehtud albumitest on rahvusvahelises konkurentsis endiselt kõige tõhusama hooga träppar Sip€lga 14 esikteosega „Traplaif“, esikümnes kaheksandal, kohal ning reketi mullune „Rahu“ kohe kõrval, koha võrra allpool.

*Eesti tipp-40 edetabelid pannakse kokku nädala jooksul toimunud kuulamistest platvormidel Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play ning ostudest iTunesis.