Reedel kell 18.30 küsib “Õnne valemi” kolumni autor Tiina Jõgeda Jüri Kraftilt ja Heldur Meeritsalt, kas õnn võib peituda rahas. Kas vastab tõele, et ka rikkad nutavad, aga mersus on mugavam nutta kui maantee ääres? Või millist õnne saab raha eest?

Nii Kraftil kui ka Meeritsal on rahategemisega pikaajalised kogemused: Jüri Kraft oli nõuka ajal Eestis kergetööstusminister ja tema ettevõte Sangar toodab meeste päevasärke siiani. Heldur Meerits sööstis rahamaailma pankurina ning tegutseb investorina.

Laupäeval 18.30 toob Ekspress sealsamas esmakordselt lavale dokumentaalnäidendi. Möödunud aastal Panso preemia pälvinud lavakunstikooli tudengi Mehis Pihla ja Ekspressi toimetuse koostöös valminud dramatiseering põhineb Tartu maakohtus 2014. detsembris arutluse all olnud juhtumil, mille oleme pealkirjastanud “Vanaema vangistamine”.

Osades on Anu Lamp , Tõnn Lamp, Indrek Ojari, Ivo Uukkivi ja Elina Reinold. Dokknäidendi esimene ja viimane lugemine toimub, nagu ka “Õnne valemi” debatt, Ekspress Meedia laval Paide vallimäel.