"Ainult korra olen teda näinud, poes, kus ma töötan, tundsin ta hääle järgi kohe ära," ütleb möödunud aastal lapselapse hooldusõiguse kaotanud Ursula Ekspressi podcastis. Tema lapselaps Ats elab uues peres, bioloogilise pere ehmatuseks toimus lapsendamine paralleelselt hooldusõiguse kohtuasjaga.

Ursula mõistis juba enda tütre Anu raseduse ajal, et tulevase ema jaoks on laps keeruline kohustus. Anu oli sünnitades 20aastane, ilma kindla töö või elukohata. Viimase aitas hankida Ursula. Ta oli valmis tütart aitama ka beebi eest hoolitsedes ja tegigi seda.

Paralleelselt said vastse ema raskusest teada ka Tallinna lastekaitsetöötajad, kes Anu külastasid ja märkisid üles puuduseid, mis majapidamises silma jäid.

"Minule helistati ka, ütlesin, et minu arvates saab mu tütar juba päris kenasti hakkama," ütleb Ursula.

Ta oleks oodanud, et kui linnaametnikud märkavad noore ema oskamatust, aidataks seda. Seda, et perel oleks olnud võimalik paluda appi kodukülastusi tegev sotsiaaltöötaja, kuuldi alles liiga hilja.

Last on vaja kaitsta, aga ema niisamuti - kõik vajavad kaitset, ütleb Ursula.

Ekspressi podcasti on võimalik kuulata Apple Podcastis, Spotifys ja kõikides teistes podcasti rakendustes. Uus osa igal neljapäeval! Andke meile tagasisidet e-kirja teel või Eesti Ekspressi Facebooki lehel.