Loomakaitsjad on aga viimastel kuudel üha sagedamini näinud linnatänavatel mürgitatud ja mädanevaid koeralaipu. Vladimir Burmatov, riigiduuma looduskaitsekomitee esimees, ütles telefoniintervjuus Moscow Timesile, et „loomapüüdjaid tasustatakse väga heldelt ja enamasti tegelevad püüdmisega avaliku sektori firmad“. Väidetavalt makstakse püüdjatele tasu iga hukatud looma pealt.

Näiteks Jekaterinburgi linn kuulutas välja riigihanke, lubades maksta 32,5 miljonit rubla (umbes 430 000 eurot) ettevõttele, kes püüaks kinni 4600 koera. Lepingu kohaselt peab koeri kinni hoidma 10–14 päeva ja kui selle aja jooksul ei tule neile omanikku järele, tehakse koerale eutanaasiasüst. Kui aga koerale leitakse uus omanik, tehakse loomale tasuta vaktsineerimine ja paigaldatakse kiip.

Peterburi linn talitab teistmoodi. Nende lepingud näevad ette kõigi kättesaadud loomade steriliseerimist ja vaktsineerimist. Siis peavad püüdjad laskma loomad tänavatele tagasi.

See pole esimene samalaadne uudis Venemaalt. Ka enne Sotši olümpiat avaldasid loomakaitsjaid mitmeid artikleid, kuidas Sotšis ja linna ümbruses puhastati tänavad hulkurkoertest ja -kassidest.