PUNANE TÄPP Eesti kaubamärgi WOH ja disainer Margot Vaaderpassi ühistööna valminud innovaatiline riidepuudeseeria WOH Hanger võitis hinnatud rahvusvahelise disainiauhinna Red Dot: Product Design 2020. Palju õnne!

KUUSEVÕRSED Karulauk varutud, kevadised seened korjatud – nüüd on käes kuusevõrsete kogumise aeg! Puhas tervis nii kohe tarvitamiseks kui säilitamiseks.

MASKID LANGEVAD Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni likvideerimise mõte on erakordselt halb idee. Täiesti selge, et Keskerakond likvideerib rõõmuga üksuse, mis on sundinud neid tagastama suure hulga seadusvastaselt partei huvides kasutatud raha.

TEHNOPARAAD LAULUVÄLJAKUL Vaimustumine sellest, et Lauluväljaku murule pargitud autos istudes saab lavale paigutatud tahvelarvuteid vaadata, tundub isegi tehnoloogiliselt nagu lati alt läbi jooksmine. Kas see ikka oli piisavalt hea mõte, et ellu viia?

Nädala sõna: säutsumasin

Eesti Rahvusraamatukogu digiresident, kunstnik Timo Toots loob septembriks raamatukogu fuajeesse „vana aja säutsumasina“, mis hakkab printima Rahvusraamatukogu digitaalarhiivist Digar välja lühiartikleid eelmise sajandi päevalehtedest. Projekt on osa Rahvusraamatukogu veetavast digikultuuri teema-aastast ja selle eesmärk on luua sild kirja- ja digikultuuri vahele.

Vaata ka Keiti Vilms, Säutsupääsuke, Sänna kultuurimõis, pastamasin, Twitter, särtsakas, sutsakas, sapsakas, Memopol, õmblusmasin, rehepeksumasin, särts, tähemärk, masintõlge, masinaõli, karmavõlg, „Sild üle Kwai jõe“, digipresident, Indrek Ibrus, covfefe, agrotööstuskompleks.