TERVIS JA STRESS Harvardi teadlased uurisid, kuidas tervelt ja kaua elada, ja jõudsid järeldusele, et tähtis on tervislik toit, liikumine, normaalkaal ning suitsetamisest ja alkoholist hoidumine. Seda me nagunii juba teadsime, aga kuidas sellise stressiga elada? Uuritagu!

TEENETEMÄRGID Palju õnne kõigile 114 tublile kodanikule, kes presidendilt tänavu teenetemärgi saavad! See päev jääb meeletuna meelde, parafraseerides Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud Marju Läniku tuntud laulu sõnu!

SOE TALV JA HÜLGED Hülgeuurija Mart Jüssi hoiatas, et mõne nädala pärast on rannikud täis tuhandeid hädas hülgeperesid, kuna poegimiseks pole vajalikku jääd. Jüssi ütleb, et kui juhtute rannas otsa hülgepojale, siis astuge üle ja minge edasi.

LOHAKUS GRAMMYDEL Muusikamaailma suurimal gala-show’l unustati in memoriam-segmendis ära sellised lahkunud nagu Scott Walker, Keith Flint (Prodigy), Mark Hollis (Talk Talk), Bushwick Bill (Geto Boys), David Berman (Silver Jews) ning The Carsi liidri Ric Ocaseki nimi kirjutati-kuvati lavale valesti. Lugupidamatu.

Nädala sõna: Põieõde

Põieõde on põieprobleemidele spetsialiseerunud haiglaõde. Et öösel mitte tualettruumi vahet joosta, soovitatakse õhtul mitte tarvitada kofeiini ja alkoholi sisaldavaid jooke, vältida happelisi puuvilju, nagu apelsin, greip, sidrun ja laim; samuti hoiduda õhtul vürtsikast toidust, gaseeritud jookidest, maisist, suhkrust ja šokolaadist. Mida siis üldse õhtul süüa ja juua tohib, et elust veidigi mõnu tunda, seda Ekspressi põietoimkond välja uurida ei suutnud.

Vaata ka Pöide, laulev põis, „Uhti-uhti uhkesti“, harilik põisrohi (Silene vulgaris), pindpinevus, Hansgrohe, uraan, lehter-kukeseen, külakurnaja, verevend, klassiõde, lihane isa, lihane ema, põiekas, põimik, tõivet, siiber, mähkmed, Prostamol Uno, ansambel Öed, põisadru.