JAAN TOOTS VALITSUSSE Kuna jaanuaris leiab aset Pluuto ja Saturni konjunktsioon, on lootust, et ka Toompeal hakkavad puhuma uued tuled. Et aga kogu raskust mitte ainult planeetide õlgadele jätta, soovitame valitsusse tuua Jaan Tootsi - küll siis laguneb kõik, mis lagunema peab!

DRIVE-IN IS OUT! Keeleinspektsioon käskis Hesburgeril ingliskeelse Drive-In’i asemel kirjutada sildile „kaasaost“ või „sisse­sõidurestoran“. Kõlaks ju ilusasti puhtas eesti keeles: „Unustasin oma kaasaostud sisse­sõidurestorani väljakäiku!“

ENESEPEKSU UUS TASE Mitu Berliini tänavat nimetatakse ümber Aafrika aktivistide järgi, et meenutada linna elanikele Saksamaa koledat koloniaalset minevikku. Saksamaa koloniseeris Ida-Aafrikas mitu riiki miljonil ruut­kilomeetril 1880. aasta ja esimese maailmasõja vahel.

KULDSED JUHISED Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei peasekretär Leonid Brežnev soovitas rahvale nälja ja puuduse vältimiseks: ökonoomika peab olema ökonoomne. Majandama peab majanduslikult. Sotsiaalminister Tanel Kiik omakorda teatab Õhtulehe vahendusel alko­aktsiisist rääkides, et „asju tuleb vaadata läbivaadatult“.

nÄDALA SÕNA

Sel nädalal saime teada, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteliikumine Sinine Äratus mõistab sotsiaalministeeriumi liiginimliku plakatikampaania „#samapaljuinimene“ hukka ning peab kampaaniat Eesti ühiskonda lõhestavaks, provokatiivseks ja rahvuslust ning konservatiivseid vaateid alavääristavaks.

Tõesti, inimlikkusel on piirid!

Vaata ka liigliha, liignimi, liigvesi, Charles Darwin „Liikide tekkimine“, liigendnuga, liigaasta, liigesepõletik, Meistrite Liiga, siig, „ma armastan sind nagu siiakala“, „Siin me oleme“, „Mehed ei nuta“, „Suur ahv“, lahkliha ehk perineum, Liguuria, Lindy Hop, Linda McCartney, ajuturse, valvas kodanik, Rahva Omakaitse.