KIRJANDUSE PIIRIDE AVARDUMINE Päris mees ja kirjastaja Jesper Parve peab päris naise ja ilusüstija Marju ­Karini raamatut „Naine. Otse ja ausalt“ raamatuks, mis peaks ­olema „üleriigiline kohustuslik kirjandus“. Süstal huulde ja lugema!
HELME VÕETI KAMPA Siseminister Mart Helme käis eelmisel nädalal USAs ja osales muu hulgas ka palvushommikusöögil, kus kõneles president Trump. Kui tahate palvushommikusöökidest ja sellega seotud vandenõuteooriatest rohkem teada saada, vaadake Netflixi sarja „The Family“.

TRUMPI PÄEVITUS Valge Maja teatel on Donald Trumpi oranži jume taga head geenid, aga meile tundub siiski, et selle vaimustava „Mark Rothko ­oranži“ oma palgeil on president saavutanud millegi muu abil.

DEKAAD Kallid kaasmaalased, dekaad ei tähenda eesti keeles kümmet aastat, vaid kümmet päeva. Palun öelge välisminister Urmas Reinsalule ka!

Nädala sõna: viinerinuga

Teleajakirjanik Katrin Lus­ti uut saadet tutvustava leheloo pealkirjast võis lugeda, et Eestis on inimese tapmiseks kasutatud ka viinerinuga. Viinerinuga on tõenäoliselt nuga, millega lõigatakse viinereid.

Vaata ka leivanuga, juurviljanuga, juustunuga, lauanuga, kokanuga, üldnuga, koorimisnuga, liigendnuga, võinuga, fileerimisnuga, taskunuga, habemenuga, pussnuga, viskenuga, vedrunuga, seenenuga, Nuga Nuga järv, Chattanooga, nougat, lustikummut, Bonnieri preemia, Rein Kilk, polosärk, uuriv ajakirjandus.