PÄTS TULEB TAGASI Estonia teatri ja Pärnu maantee vahelisele alale tuleb Eesti riikluse ühe rajaja, president Konstantin Pätsi monument, mis nagu jurakas puravik maa seest välja kasvab. Kellele meeldib, kellele mitte, aga pea on massiivne!

WILL FERRELLI EUROVISIONI-FILM Kas ei ole siis mõnus vaadata Netflixist, kuidas Ferrell oma ülevõllilollkomöödia-võtmes midagi meile nii südamelähest pilab. Väga naljakad laulud. Ja Elinat näeb ka Netflixist!

WILL FERRELLI EUROVISIONI-FILM Aga nagu see Ferrelli filmidega on – nad kipuvad logisema, värisema ja on täis tüütut ballasti. Et Netflixi-Eurovisionide lavaproduktsioon meenutab külateatrit, rikub ka pisut tuju.

MÄE-SAAGA Bye-bye, joviaalsus, halloo, politsei...

Nädala sõna: joviaalne

...ehk heatujuline, rõõmsameelne. „Mõistan, et siit edasi tuleb mul endale loomuomast joviaalsust senisest rohkem ohjata ja mind ümbritsevate kolleegide, sõprade, lähedaste tundeid senisest tähelepanelikumalt hinnata ja tunnetada,“ kirjutas ahistamises süüdistatav Rahvusooper Estonia direktor Aivar Mäe jaanipäeval. Vaata ka loomuvastane, loomupärane, Loomus, ajakiri Looming, loovisiku toetus, debütandi tagumik, #MeToo, „Tundekasvatus“, privileegipimedus, Armastuse saal, Nataša Rostova, pegging, priapism, Debussy „Fauni pärastlõuna“, Studio 54, absurd, sigimine-sagimine, #mäetuu.