TOMMY CASHI VIDEO „SDUBID“ Cash tõmbab suurele kunstiaastale joone alla järjekordse visuaalse šedöövriga.

TÖÖ EI ANNA HÄBENEDA Siseminister Mart Helme loll jutt pani sotsiaalmeedia kihama ja ärgitas inimesi postitama jutukesi enda tehtud lihtsamatest töödest. Tööinimene au sisse!

VENE GAASI LÕKS Kui kogu seni Eestisse tarnitav gaas poleks pärit Venemaa gaasimaardlatest, siis võiks juttu sellest, et ­Eesti muutub puhtaks ja roheliseks ainult gaasi tarbides, isegi uskuma jääda. Aga praegu küll mitte, sest totaalne sõltuvus Venemaast ei tundu turvalise variandina.

PIINLIK LUGU, GRETA! Greta Thunberg avaldas sotsiaalmeedias pildi, kuidas ta kliimakohtumiselt koju sõites Saksamaal „ülerahvastatud“ rongis põrandal istus. Aga selle, et ta ka mõnusalt I klassi pehmel istmel reisis, pidi rongifirma seejärel ise avalikustama.

Jõulukingipinge

Õhtulehes Taavi Libe poolt välja pakutud termin jõulukinkide tegemisega kaasneva mure, ahastuse, hallide juuste ja rahakoti kroonilise kõhnumise kohta. Jõulukingipingest vabanemiseks astuvad inimesed juhuslikesse ning mõtlematutesse juhusuhetesse kaubandustöötajatega, mida nad hiljem kogu hingest häbenevad ja kahetsevad.

Vaata ka pringel, pindpinevus, tripihoidja, Inga Springe, erektsioonihäire, rongaisa, eutanaasia, kilekott, pardirasv, teraapiakoer, rikkevool, voltmeeter, edukussurve, „Pingviinipoeg Lolo seiklused“, Tallinn Fringe Festival, jõulustress, jõulurahu, Kristjan Rahu.