Harju maakohus arestis Tallinna kosmeetikule V. kuuluva maatüki. Kahtlustuse kohaselt osteti kinnistu naise abikaasa, hämarilmas tuntud A. poolt maksupettustega teenitud raha eest.

Kosmeetiku kaitseversiooni kohaselt on uurijad eksiteel. Naine olevat saanud sularahas 50 000 eurot laenu ühelt väga-väga rikkalt rootslaselt, kes „käib läbi Rootsi kuningaga“.

Arvatavasti tuleb maksuameti uurijatel nüüd Rootsi kunni lähedane sõber tunnistajana üle kuulata.

Rahumägi toob esinema CIA luuraja

Jaanus Rahumägi

Turvaettevõtja Jaanus Rahu­mägi hakkab koostöös kaubandus-tööstuskoja ja kaitsetööstuse liiduga korraldama loengute sarja, kus valitud publikule esinevad CIA endised juhid.

Esimesel üritusel septembris esineb dr Rita Tara, keda Rahumägi esitleb CIA endise Euraasia ja Venemaa suuna pikaajalise salajase kaastöötaja ja operatsioonide juhina. Teema on vägagi intrigeeriv: „Luureteenistuste ja jõustruktuuride kasutamine poliitikate kujundamisel ja elluviimisel“.

Viirus halvas büroohoone liftid

Büroomaja navigator

Tallinna reisisadama lähedal asuvas Navigatori ärimajas (Laeva tänaval) ei sõida kaks lifti juba paar nädalat. Maja töötajad kahtlustavad, et keegi häkker võttis liftid üle. Tegelikult on tegemist viirusega, mis sattus liftide ligipääsusüsteeme haldavasse arvutisse.

Maja külastajad pidid esimesel nädalal seetõttu seitsmekorruselises (kuus korrust maa peal, üks maa all) majas jala üles-alla käima. Hädas anti külalistele kiibid, millega nad lifte kasutada saavad (tavaliselt valib külalistele ligipääsu sobivale korrusele administraator).

Reedeks peaksid liftid taas töökorras olema, lubab maja haldur. Liftitootja Kone tegevdirektor ­Markus Nisula ütles Ekspressile, et liftide tarkvara on kogu aeg firma kontrolli all olnud. Maja turvava G4Si pressiesindaja Reimo Raja sõnul on pahavara hästi levinud. Arvuti tehti puhtaks ja pandi uus tarkvara peale.

Kurte teesklevad petised jälle Tallinnas

Tallinna kesklinnas võib kohata inimesi, kes koguvad allkirju ingliskeelsele toetuskirjale, aga sellega koos ka annetusi kuulmispuuetega inimeste jaoks. Tegemist on sulidega, kes petavad raha välja!

Eesti Vaegkuuljate Liit kinnitab Eesti Ekspressile, et rahaküsimisel pole kuulmispuuetega inimeste aitamisega mingit seost. Tegemist on mõned aastad tagasi levima hakanud pettusega, mis kordub peaaegu iga aasta. Paistab, et sellel suvel on välismaised petised taas Tallinna kesklinnas tööreisil.

Vigade parandus

Ekspress vabandab Rainer Osaniku ees. Eelmises lehenumbris väitsime ekslikult, et ta on seotud ettevõttega Strategy Consulting. Tegelikult pole ta selle firmaga seotud 2012. aasta kevadest. Segaduseni viis asjaolu, et juba viis aastat tagasi firmast lahkunud Rainer Osanikku esitleti ettevõtte veebiküljel www.strategy.ee endiselt konsultandi ja partnerina. Mis näitab, et kodulehte tasub tihedamini kaasajastada.