Itaalia, Hispaania, Saksamaa, USA ja teiste riikide meditsiinitöötajad jagavad sotsiaalmeediasse endast tööpäeva lõpus tehtud selfisid. Nad teevad seda, et ka meie, tavalised kodanikud, annaksime endast kõik SARS-CoV-2 nimelise viiruse peatamiseks ning et me mõistaksime, milline on meie hoolimatu käitumise hind. Mida enam viirus levib, seda enam jõuab inimesi ka haiglasse ja intensiivravisse.

Kuidas näeb välja nägu, mis on tundide viisi pidanud kandma kaitsemaski, prille või ka visiiri?

Pildid on karmid ja ausad.

Praegu veel saame Eesti meedikuid sarnasest saatusest ära hoida. Selleks tuleb ise teha kõik, et mitte viiruse levikule kaasa aidata.See tähendab, et tuleb kodus püsida.

TUND TÄISVARUSTUSES: Sellised muljumisjäljed jäid Emma Sterba näole pärast ühte tundi täisvarustuses EMO osakonnas tööl olles. "Aga ma ei tahaks praegu ka midagi muud teha!"
"Sellist nägu on inimene, kes on üheksa tunni vältel kriitilises seisus koroonaviiruse patsiente üle Londoni transportinud, olles ise täielikus enesekaitsevahendite varustuses. Tunnen, et olen katki - ja kriis on alles alguses. Palun, inimesed, palun-palun jälgige sotsiaalse distantseerumise reegleid," kommenteerib briti kiirabitöötaja Silvia oma pilti.
ENESEKAITSE ON VALUS: "Koroonaviiruse eesliinil! Mask teeb haiget ja sellest ei pääse kuigi palju õhku läbi," jagab Amanda Ramalho Brasiiliast.
IRAANIS: Nimetu medõde Lähis-Ida viiruspuhangu epitsentrist.
PÄRAST PIKKA TÖÖPÄEVA: See meedik ravis koroonapatsiente Tšehhis.
TÖÖPÄEVA LÕPUS: "Nii näed sa välja pärast seda, kui oled kogu päeva N95 maski kandnud."
NIMETUD KANGELASED: Kõik meedikud ei jaga fotosid enda isiklike lugudega, kuid pildid räägivad enda eest.