3. augustil oli 30ndates eluaastates lätlane Eestis Kuusikul tegemas elu viiendat või kuuendat langevarjuhüpet. Teda juhendas Läti instruktor. Mees hüppas alla nelja kilomeetri kõrgusel, ning kui ta üritas, nagu kord ette näeb, langevarju 1200 meetri kõrgusel avada, takerdus üks langevarju troppidest ta riiete ümber, nii et vari hakkas koos mehega keerlema. Vari küll avanes, kuid ei kandnud meest piltidelt tuntud ilusa kuplina, vaid keerutas teda enda järel.

„Sellises olukorras tuleks põhivari lahti lasta ja avada varuvari,” ütles juhtunut pealt näinud Eesti Langevarjuklubi instruktor Kristiina Kasemets. Läti langevarjuri-õpilane aga seda mingil põhjusel ei teinud.

Keerleva varjuga allatulekul võivad olla fataalsed tagajärjed. 3. augustil kõva maandumise teinud lätlane pääses aga vaid ühe roidemurruga ning tuli juba päev pärast intsidenti haiglast välja.

„Sõitsime lennuväljale kohale arvamises, et leiame eest niiöelda pannkoogi, aga leidsime hoopis elusa mehe,” rääkis Ekspressile üks sündmuskohale sõitnud kiirabibrigaadi töötaja. „Ja arvestades kukkumise kõrgust oli ta peaaegu terve!”

Kõva maandumise teinud Läti langevarjurilt endalt ei õnnestunud Ekspressil kommentaari saada.