Need, kellel on sümptomid ning kes käivad tänavatel ringi, tuleks kindlasti kaheks nädalaks karantiini saata, arvavad Joonas ja Harriet.

Sel nädalal on Eestis lisandunud kokku 54 uut positiivset koroonatesti tulemust. Enamik juhtudest pärineb Tartust, kus viimati oli sama palju positiivsete koroonaproovide andjaid märtsi lõpus. Nädala jooksul on ka selgunud, et Tartus on viirust edasi kandnud peamiselt ööelu nautijad ning mõned sellised inimesed, kes oma diagnoosist hoolimata kodust lahkusid. Viimaste teguviis on tekitanud kaaskodanikes meelepaha.

„Mingisugune seadus peaks siin ikka mängu tulema,“ kommenteerib Joonas reeglite rikkumist. Temaga nõustub Harriet: „Inimesed ei võta enam koroonateemat nii tõsiselt.“

Tagasi kooli


Noored tunnevad muret koroona leviku pärast, kuid samas ootavad ka septembrit, et uuesti kooli minna.

Eriolukorra ajal oli raskem õppida ning see võttis kauem aega. „Alguses oli väga raske internetti ümber kolida. Tean mitut õpetajat, kes ei pannud esimese kuu jooksul ühtegi ülesannet üles, sest nad ei osanud. Kõige keerulisem oli aja planeerimine,“ sõnas Joonas.

Kuula podcast’ist veel, milliseks võib noorte arvates lähitulevik koroona tõttu kujuneda ja mida arvata neist, kes haigust hoolimatusest edasi levitavad.

MIS ON EKSPRESSI SISULOOJATE PROGRAMM?

Noorte sisuloojate suvepraktika on välja kasvanud Eesti Ekspressi lehelaste kampaaniast. Praktika raames panevad kolm noort kuu jooksul proovile enda oskused sisuloomes noortele atraktiivsetes keskkondades, sealhulgas podcast’ide, aga ka video- ja tekstiformaatidena.

Eesti Ekspressi noored sisuloojad räägivad ka edaspidi podcast’is noorte jaoks põletavatel teemadel.