Apteegi omanik, juhataja ja proviisor Oleg B. (54) on võetud vahi alla. Apteegi läbiotsimisel leidis politsei sealt üle 40 000 euro sularaha.

„Oleg on kaubitsenud juba pikemat aega psühhotroopsete ainetega,” rääkis ringkonnaprokurör Raigo Aas täna Tallinna ringkonnakohtus.

Politseil on tunnistaja, kelle sõnul ostis ta apteekrilt keelatud kaupa juba üheksa aastat tagasi.

„Olegi tegevus kestis väga pikka aega. Et teda varem ei tabatud, on kivi meie kapsaaeda,” ütles prokurör Aas. Ta ei pidanud hetkel võimalikuks kommenteerida, kuidas psühhotroopsete ainete müük täpsemalt toimus.
ABIVALMIS APTEEKRIHÄRRA: psühhotroopseid aineid ei pakutud siiski igale apteeki sisseastujale.

Apteekri kaitsja, advokaat Alo Pormeistri sõnul on tema klient keelatud äri ajamist ülekuulamisel tunnistanud.

Pormeistri sõnul pole aga apteegist leitud 40 000 eurol uuritava kuriteoga midagi pistmist. Selle raha omanik olevat apteekri tütar.

Oleg soovib vahi alt vabastamist ja oleks nõus tasuma selle eest riigile 10 000 eurot kautsjonit. Tallinna ringkonnakohus teeb otsuse mehe vabastamise üle täna.

Politsei jätkab keelatud äri uurimist, et tuvastada selle ulatus. Prokurör Aasa sõnul ei müüdud psühhotroopseid aineid igale apteeki sisseastujale.

Olegile kuuluva Virbi apteegi müügitulu oli 2018. aastal ligi 370 000 eurot. Äri tõi kasumit pea 70 000 eurot. Varasematest aastatest on apteegil jagamata kasumit 350 000 eurot.

Apteekri tegevuse kriminaaluurimine seoses psühhotroopsete ainete musta äriga ei ole igapäevane. „See on väga haruldane,” ütles prokurör Aas pärast istungit Ekspressile.

Täiendatud 15:58 Tallinna ringkonnakohus otsustas täna apteekri vahi alt vabastada. Kohus ei pidanud vajalikuks meest enam vahi all hoida. Ringkonnaprokurör Aasa arvates tulnuks Olegi siiski veel kinni pidada, et ta ei saaks eeluurimise käiku mõjutada.