Justiitsinimesed sosistavad, et uue peaprokuröri otsimise initsiatiivgrupp pakkus seda ametit advokaat Paul Keresele (36), kes aga vastas eitavalt. Keres ei soovinud Ekspressile prokuratuuri uue juhi valimist kommenteerida. Keres sai tuntuks kirjanik Kaur Kenderi kaitsjana, praegu esindab ta Tallinna Sadama korruptsiooniprotsessil Ain Kaljuranna huve.

ODAVALT SAADUD: Maailmaturul maksab kullakilo rohkem.

Allahindlus! Kuldkett nüüd 23 462 euro võrra odavam!

Veebiküljel kuld24.ee müüakse 1,17 kg kaaluvat kullast kaelaketti, mis maksab varasema 63 180 euro asemel 39 718 eurot. Sahina kirjutamise ajal on kulla hind 1504,66 €/oz. See tähendab, et lahtisulatamisel (mitte arvestades sulatamise hinda ja kadu) peaks keti ostja jääma ketis oleva kulla kogust ja kulla hinda arvestades plussi.

Fotograaf tabas Kert Kingo

Septembri algul suutis riigikantselei lõpuks kõik 15 ministrit üheskoos fotole saada. Uuel valitsuse grupifotol saab näha ka sealt seni puudunud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrit Kert Kingot.

Ükski minister polnud kliimakonverentsile kutsutud

Kui ERRi ajakirjanik Toomas Sildam uuris keskkonnaministeeriumist, miks minister Rene Kokk riigikantselei ja teaduste akadeemia ühisel kliimakonverentsil ei osalenud, sai ta vastuseks: minister ei saanud kutset. See raadios kõlanud väide on tõsi. Samamoodi ei saanud kutset ükski teine valitsuse liige. Kutse said ministeeriumid, mis pidid isekeskis otsustama, kes osaleb. Nii osalesidki keskkonnaministeeriumi ametnikud, kuid mitte minister. Kokk ei paistnud selles mõttes tegelikult liiga silma. Peale sõnavõtuga esinenud Jüri Ratase ei figureerinud teisedki ministrid konverentsil suurtes rollides.

Huvi konverentsi vastu oli aga oodatust suuremgi – algul teaduste akadeemia ruumidesse plaanitud üritus koliti ümber suuremale pinnale.

Ära otsusta olulisi asju tühja kõhuga

Värskest Šoti Dundee ülikooli uuringust selgub, et nii nagu ei tasu tühja kõhuga minna poodi (sest siis kipub korv täituma kõige ebavajalikuga, rääkimata ebatervislikkusest), tuleks kõht kõvasti täis süüa enne, kui otsustada millegi tähtsa üle. Nimelt kipuvad tühja kõhuga inimesed langetama kärsitumaid otsuseid, mis toovad lühiajalist kasu. (Kas seetõttu ongi panga koosolekuruumides ka kausitäis komme?)