Kolmapäeval koguneb valitsusparteide erikomisjon, mis otsustab apteegireformi saatuse.

Apteekide hind kukub praegu iga päevaga, sest alates tuleva aasta aprillist ei tohi nende omanike sekka kuuluda enam ravimite hulgimüügi firmad. Selliste, nn ketiapteekide väärtus kahaneb nelja kuu jooksul nulliks, sest nad ei tohi aprillist enam äri jätkata.

See on ka põhjus, miks kolm ravimite hulgimüüjat – Magnum, Tamro ja Euroapotheca – võitlevad praegu maruliselt reformi vastu. Kui neil ei õnnestu reformi poliitikute abiga nurjata, peavad nad oma ravimipoed kinni panema või maha müüma. Ühtlasi tähendab see hulgifirmadele tulevikus iga-aastaste tulude vähenemist kümnete miljonite eurode võrra.

Vennaskond liigub omas ajas


Nüüd, kui maailm on läinud üle ­voogedastusele, sai ansambel Vennaskond valmis uue DVD-plaadi. See kannab nime „Millennium“. DVD on 1998. aastal VHS-kassetil ilmunud muusikafilmi „Millennium“ kaasajastatud väljaanne.

Eestlanna uurib Bosnias


Varem Eesti Ekspressi toimetussegi kuulunud Laura Mallene on esimene eestlasest intern rahvusvahelises ajakirjanike ühenduses OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project). Tema uueks töökohaks on Sarajevo. OCCRP ja tema liikmed on viimastel aastatel paljastanud mitmeid laia haardega sigadusi, sealhulgas Danske panga kaudu toimunud rahapesu (nn Venemaa ja Aserbaidžaani pesumasinad).

Hirv, Sillar, vanglakirjad


Tallinna halduskohus jättis jõusse advokatuuri aukohtu poolt Sven Sillarile (pildil) määratud 3500eurose trahvi. Sillar tõi vanglast välja oma kliendi Hubert Hirve kirju pereliikmetele. Kohus oli kehtestanud Hirvele täieliku suhtluskeelu. Aukohtu hinnangul kahjustas Sillar kirju vahendades kogu advokatuuri mainet.

Sillar vaidleb etteheitele vastu. Ta kaalub kohtuotsuse vaidlustamist ringkonnakohtus: „Samas ei saa unustada ka mängu ilu, kui see kaob, on menetluses raske osaleda.“

Lapsed kinos toorest vägivalda vaatamas


Möödunud laupäeval Coca-Cola Plazas menufilmi „Jokker“ vaadanud inimesed panid tähele, et kinoseansil viibis ka mitmeid lapsi, kelle vanus jäi silma järgi hinnates 10–12 eluaasta kanti. Räigelt vägivaldne „Jokker“ on Eestis alla 16aastastele vaatajatele keelatud.

Vanusepiirang tähendab, et filmis esineb niivõrd karmi keelekasutust, julgeid seksistseene ja/või sedavõrd räiget vägivalda, mis muudab selle alla 16aastastele vaatajatele täiesti sobimatuks. Küll kehtib piirangu puhul erand, mille järgi on noorematel filmi vaatamine koos täiskasvanud saatjaga siiski lubatud.

Lastekaitseseaduse paragrahv 25 ütleb aga, et julmust ja vägivalda õhutavate trükiste, filmide, heli- ja videosalvestiste ning esemete tootmine, demonstreerimine ja levitamine lastele on keelatud.

Surnuid rohkem kui elavaid


Siseministeeriumi peetavas rahvastikuregistris on 1,5 miljoni surnud Eesti elaniku andmed alates aastast 1926. Elusolevaid inimesi leidub rahvastikuregistris 1,4 miljonit – seal sees on ka välismaal elavad Eesti kodanikud.

Eesti uus huvi - Sudaan!


Eesti soovib hakata juhtima ÜRO julgeolekunõukogu Sudaani sanktsioonikomiteed. Aafrikas asuva Sudaani suhtes kehtib juba 2004. aastast relvamüügiembargo, hiljem on sellele lisandunud sõjaväejuhtide reisikeeld ja nende varade külmutamine.