Rahvusooperis Estonia pannakse kokku uut avalikku kirja, et toetada ahistamisskandaali keskmes oleva peadirektor Aivar Mäe (pildil) juhtimisstiili. Eelmine toetuskiri sai 33 allkirja, enamasti ooperisolistidelt. Kuna aga info esimese kirja tegemisest laialt ei levinud (majas on üle 400 töötaja), mindi teisele katsele. Paljud estoonlased ei tea, mida praeguses olukorras teha. Nad ei taha toetada ahistavat käitumist ega alla kirjutada. Samas on allkirju koguvad kolleegid otse vihjanud: ei tasu loota, et allkirja andmisest keeldujatel majas kauaks tööd jätkub. Nii on jõutud isegi skisofreenilise mõtteni: annan allkirja, aga hiljem esitan politseisse avalduse survestamise kohta.

Rahapesuvastane võitlus annab tulemusi


Offshore-firmade hoiused Eesti pankades on sulanud õige napiks. Nende osa hoiuste üldmahus oli eelmisel aastal vaid 0,3 protsenti, teatas finantsinspektsioon. Viis aastat varem kuulus madala maksumääraga piirkondades registreeritud ettevõtetele üheksa protsenti siinsetest pangahoiustest ehk nende osa säästude seas kukkus lausa 30 korda.

Prokuratuur kärbib Lemberi süüasja


Tartu endise abilinnapea Kajar Lemberi (43) kriminaalasi kuivab kokku. Eriasjade prokurör Margus Gross esitas pärast jaanipäeva Tartu maakohtule taotluse rea PRIA toetustega seotud episoodide menetluse lõpetamiseks seoses aegumisega. Politsei alustas uurimist 2014. Süüasja sisulise aru­teluni pole kohtus veel jõutud.