Eesti Kinnisvarafirmade Liit kavatseb esitada kaebuse Euroopa Komisjonile seoses Porto Francole antud riigi abilaenuga. Kinnisvara­tuusad võtavad seejuures eeskuju erameediast: meediaettevõtete liit esitas hiljuti Euroopa Komisjonile samalaadse kaebuse rahvusring­häälingu rahastamise korra täpsustamiseks.

Porto Franco projekti algataja Hillar Teder on Eesti parteide plaatinasponsor.

Kallis vaestemaja

Riigimaa oksjonikeskuses on müügil paarkümmend krunti. Enamasti mõnehektarilised põllulapid, mille hinnad varieeruvad mõnest tuhandest paarikümne tuhande euroni. Kallimate kruntide seast aga saab soetada Kuusalu vallas maatüki, mis kannab nime Vaestemaja. Eks ta ole. Heaoluühiskond.

Veskimäe ei istu Isamaale?

Finantsinspektsiooni nõukogu uute liikmete nimetamine on hakanud venima. Väidetavalt on ­Isamaa juhid rahulolematud rahandusminister Martin Helme esitatud Hannes Veskimäe kandidatuuriga, sest mitmed tuntud pangajuhid ei pea endisest kolleegist Veskimäest lugu. Nõukogu komplekteerimine oli kavas juba oktoobri alguses, kuid valitsus ei ole teemat seni veel arutanud. Pole aga välistatud, et ministrid jõuavad asjaga tegeleda sel nädalal.