Abiprokurör Valdo Gerassimov määras 80 tundi üldkasulikku tööd tegelasele, kes sõitis tänavu aprillis oma masinaga salaja Lätti ja tagasi. Piir oli sel ajal suletud. Patusel õnnestus oma teo eest ka vahele jäämisel kaks päeva türmis istuda, kuid kriminaalkaristusest ta pääses.

Riigitöötajate palk kasvas hoogsalt


Valitsussektori keskmine palk tõusis möödunud aastal 9,9 protsenti, Eesti keskmine palk vaid 7,4 protsenti. Suurima palgakasvu poolest – lausa 24 protsenti – paistis silma Eesti Kunstimuuseum. Aga sealsed palgad on kaugel megatasemest – keskmine palk jõudis seal 1752 euroni.

Valitsussektori keskmine palk oli 1494 eurot ehk 6 protsenti kõrgem kui Eesti üldine keskmine.

Kohtunik kaitses eesti keelt


Tallinna ringkonnakohus arutas pätt Vjatšeslav K. vahi all hoidmist. Kahtlustuse järgi lõi ta Lasnamäel ühte naist näo piirkonda. Kohtunik Ivi Kesküla avaldas prokuratuuri sõnakasutuse üle imestust: „Lõi piirkonda – see väljend on vanast nõukogude ajast. Selle asemel, et öelda selgelt – lõi näkku.“

Meremuuseum edukam kasumiallikas kui Kredex


Meremuuseum teenis mullu riigile suuremat kasumit kui Kredex (vastavalt 4,6 miljonit eurot ja 3,9 miljonit eurot). Ettevõtluses osalemise kaudu sai riik kokku 286 miljonit eurot kahjumit. Kahjumi peamiseks allikaks oli riigimetsa ümberhindamine, mis laastas RMK majandustulemusi.

Kes võib isikuandmeid näha?


Telesaate „Kodutunne“ produtsent Kristi Loigo on väitnud, et ei saa saatele annetuse teinud inimeste kohta infot Kanal 2-le jagada, sest tegu on isikuandmetega. Samal ajal ripub „Kodutunde“ Facebooki-küljel üleval nimekiri aastast 2013, kus on kirjas annetajate ees- ja perekonnanimed koos nende annetuse summaga.