Eesti Ekspressi toimetuse liige Andrei Hvostov pälvis laupäeval Tartumaal Rupsis Liivi muuseumis tiitli Eesti kirjanik 2019. Palju õnne!

Eelarve lastakse heade aegade kiuste veel enam lõhki

Kui valitsus ametisse sai, kinnitas peaminister Jüri Ratas, et Eesti eelarvereegleid ei leevendata. Nüüd on valitsus kuuldavasti siiski teinud põhimõttelise otsuse lubada struktuurset puudujääki kuni 1% SKTst, et hoida ära suuremaid kärpeid. See on ka maksimaalne puudujääk, mida lubavad Euroopa Liidu reeglid.

Korra on Ratase valitsus juba nõudeid leevendanud ja varasem struktuurse tasakaalu kohustus on asendatud võimalusega lasta eelarve struktuursesse miinusesse kuni 0,5% võrra SKTst.

Ratastoolis turist pääses Lauluväljakult eluga

Pealtnägijate sõnul juhtus Tallinna lauluväljakul sel suvel ülimalt õnnelik õnnetus. Nimelt uudistas üks lääne turismigrupp parasjagu mäe otsas lauluväljakut, kui eaka ratastoolis turisti abiline oma hoolealuse sõiduvahendist kogemata lahti lasi ja viimane täiskiirusel mäest alla veeres. Imekombel õnnestus vanuril puid ja muid takistusi vältida. Ratastoolist kukkus ta küll lõpuks välja, rullus veidi, kuid pääses peamiselt vaid suure ehmatusega. Lauluväljaku töötaja teadis rääkida, et see polnud esimene kord, kui selline õnnetus lauluväljakul aset leidis.

Vapiano juht astus tagasi

Majandusraskustes ägava, mullu 101 miljonit eurot kahjumit toonud rahvusvahelise restoraniketi Vapiano tegevjuht Cornelius Everke teatas pühapäeval ootamatult tagasiastumisest isiklikel põhjustel. Alles mõned nädalad tagasi oli ta esitlenud kiiresti kasvava ettevõtte uut strateegiat. Eestis on Vapianol kolm söögikohta Tallinnas ja üks Tartus. Operaatorfirmat kontrollib ravimi- ja meediakaupmees Margus Linnamäe.