Eesti Vabariik suurendas Tallinna vanalinnas Dunkri 5 asuvale restoranikompleksile seatud hüpoteegi 640 000 eurole. Kinnistu kuulub Hubert Hirvele ja Pavel Gammerile. Kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatavad mehed on kohtu all ja teevad plaane oma varade mahamüümiseks. Hüpoteek tagab, et riik saaks oma raha igal juhul kätte.

Siilats hakkab ametlikult hiinlasi esindama

Viktor Siilatsi autosalongid hakkavad tööle hiinlaste hüvanguks. Neis müüakse küll Rootsi Volvosid, kuid Volvo teatas läinud nädalal ühinemisest Hiina autofirmaga Geely, millega luuakse esimene globaalne Hiina autotootja.

Raamatud ennustasid koroonaviirust?

1981. aastal ilmunud Dean Koontzi põnevikus „The Eyes of Darkness“ kõneldakse hirmutavast biorelvast Wuhan-400, mis aretatakse välja Hiinas Wuhani linna äärealadel asetsevas laboratooriumis. Ka koroonaviirusega seoses esineb kahtlusi, et viirus võib pärineda Hiina neljanda ehk kõrgeima ohutaseme P4 laboratooriumist, mis paikneb viiruse esmaavastamiskohast 32 kilomeetri kaugusel. See P4-labor avati mõne aasta eest.

Ehmatav on ka ennustus 2008. aastal ilmunud teoses „End of Days“, milles öeldakse: „Umbes 2020. aastal levib tõsine kopsupõletikulaadne haigus üle kogu planeedi, rünnates kopse ja bronhe ning pannes vastu kõigile teadaolevatele raviviisidele.“ Tegu on USA meediumi Sylvia Browne’i ennustusega, mille pani kirja raamatu autor Lindsay Harrison. Ennustus jätkub nii: „Peaaegu sama arusaamatu kui haigus ise on see, et ta kaob sama äkki, kui ilmus, rünnates uuesti kümme aastat hiljem ja kadudes siis igaveseks.“

Vaata, kuidas ekskallima nimega rott nahka pistetakse

Sõbrapäeva eel müüs USAs asuv San Antonio loomaaed inimestele võimalust nimetada rott oma ekskallima nimega. Need rotid oli plaanis sõbrapäeval madudele sööta. Kui teenuse ostjal polnud võimalust kohale tulla, et vaadata, kuidas madu õgib tema eksi nimelist rotti, sai ülekannet vaadata neti kaudu. Paketi hind: 25 dollarit. Ostja sai ka sertifikaadi, millega hiljem oma sotsiaalmeediakontol uhkustada.

Loomaaed pakkus välja ka säästuvariandi: roti asemel saad ekskaasa nime anda hoopiski prussakale, see maksis ainult 5 dollarit.

Turumajandus on võimas. Mõlemat paketti ostsid sajad inimesed.