Kõvadest majandustulemustest teatanud SEB Pank muretseb Rootsi finantsinspektsiooni uurimise pärast, mis käsitleb panga rahapesu tõkestamise alast tegevust Balti riikides. Panga tegevjuht Johan Torgeby teatas eelmisel nädalal, et ei saa välistada, kui uurimine lõpeb pangale kriitika ja isegi trahvidega.

Eestlane EL-I küberjuhiks

Teisipäeval valis Euroopa Liidu küberjulgeoleku ameti ENISA nõukogu ameti uueks juhiks eestlase Juhan Lepassaare. Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi senine kabinetiülem Lepassaar vajas 2/3 liikmesriikide toetust ja osutus Ekspressi andmeil esimeses voorus kolme kandidaadi seas valituks 20 häälega. Lepassaar on esimene eestlane, kes valitud mõne ELi ameti juhiks. Et otsus oleks lõplik, peab Lepassaar läbima veel Euroopa Parlamendi kuulamise, mis toimub järgmisel teisipäeval.

Rahvasaadikud lahutavad

Riigikogu liikmeskonnas toimub harvaesinev, kui mitte lausa esmakordne sündmus – kahe rahvasaadiku abielulahutus. Endine põllumajandusminister ja Jõhvi vallavanem Martin Repinski (pildil) nõuab kohtu kaudu lahutamist oma abikaasast Siretist (neiupõlvenimega Kotka, pildil). Rakvere kohtumajas on vastav istung 3. septembri mängukavas.

Kass käis mehega Saaremaal

Ei tea, kas vägevate purjeürituste tõttu või muidu oli esmaspäeval keskpäevase Kuressaare-Tallinna lennuki pardal palju säravaid noori naisi. Nende hulgas helehallis mantlis hõbedaste tossudega Carmen Kass, kes kaaslastele rääkis, et selle lennukiga lendab ta küll esimest korda. Ei puudunud Carmeni kõrvalt ka habetunud pikk Eesti noormees, kellega lennukis sulnilt kallistusi vahetati.

Keskpäevasele praamile ei saa ju õhtuse bussiga!

Muhu regati huvilised märkasid Kärdlast Saaremaa praamile suundudes, et Sõru sadamasse viivad küll Kadri Simsoni nimelised tasuta bussid, ent nende sõiduajad pole kooskõlastatud praamiaegadega! Keskpäevasele praamile näiteks bussi ei viinudki, purjetaja pidi tellima Kärdlast taksosõidu 45 euro eest, toetades sellega Hiiumaa ühistransporti.

Praamid ja bussid töötavad mõlemad maksumaksja dotatsiooniga, aga koordineerida ei viitsi?