OlyBetis toimuval netipokkeri MM festivalil World Series of Poker Circuit võitis ViiolAwo nime kandev mängija möödunud nädalal üle 26 000 euro. On siiski vähetõenäoline, et tegemist oli Kultuurkapitali raha kasiinos maha mänginud Avo Viioliga. Kuna internetipokkeris saab mängija valida endale meelepärase mängijanime, on see pigem omamoodi irooniline näpuviibutus mehe poole, kes aastatuhande alguses laristas maha üle poole miljoni euro kultuuri toetuseks mõeldud raha.

Plaan riigikogu kohitsemiseks


Justiitsministeeriumis ette valmistatav seadusemuudatus võtaks riigikogult õiguse ministeeriumide, ametite ja inspektsioonide moodustamiseks. Neid otsuseid teeks edaspidi valitsus. See idee on ajanud vihale presidendi kantselei, mis kardab riigikogu rolli vähenemist.

Koroonaviirus armastab puhkpille


Saksamaa Freiburgi muusikameditsiini instituut soovitab laulukooridel järgida reeglit, et lauljad ei seisaks üksteisele lähemal kui kaks meetrit. Põhjendus: laulmiseks on vajalik „sügav sisse- ja väljahingamine“, mis võib õhku paisata koroonaviiruse osakesi.

Orkestrites on ohtlikumateks puhkpillid. Sinna võib mängu käigus tekkida kondensvesi, mida „tuleb käsitleda potentsiaalselt viirusohtliku materjalina“. Puhkpillimängijad ei tohiks pillide puhastamiseks neisse puhuda ning peaksid puhkpille puhastama „eraldi selleks ette nähtud ruumides“.

Üldiselt piisab orkestrites siiski sellest, kui muusikute vahele jääb kaks meetrit ruumi. Kui üht ja sama klaverit kasutab kontserdil järjest mitu pianisti, tuleks enne mängima asumist igal pianistil 30 sekundit käsi desinfitseerida.

Korona on talvekindel ja vastupidav haigustele


1970. aastatel Hollandis aretatud maasikasort Korona on erepunaste, keskmise suurusega, kooniliste või ümarkooniliste viljadega. Viljaliha on tihe, mari hea maitsega. Vilja tipuots kipub aga enne täisküpsust valgeks jääma. Talvekindel. Vastupidav närbumistõvele, üsna vastupidav hahkhallitusele ja jahukastele, kuid aldis lehehaigustele.