14. mai Die Zeiti kultuuriosa avaküljel ilmunud ettepaneku tegi Peter Strieder (68), kes on Berliini sotsiaaldemokraatide endine juht.

Striederi arvates sümboliseerivad staadioni ümbruses asuvad suured skulptuurid „Poksija“, „Kümnevõistleja“ ja teised natside kehakultust. Ta põhjendab kujude eemaldamise nõuet sellega, et riigikantsler Adolf Hitler kiitis nende loojaid kui jumaliku andega kunstnikke.

PISIKE HAAKRIST SUUREL KELLAL: Natsid pühendasid 3,5 meetri kõrguse olümpiakella esimeses maailmasõjas hukkunud saksa kangelastele.
1936. aasta Berliini olümpiamängudeks loodud tohutu spordikompleks sai teises maailmasõjas tugevalt kahjustada. Olümpiastaadion taastati aastail 1954–1965 ja on muinsuskaitse all. Kolmanda Reichi võimu sümbolid eemaldati sealt juba enne seda. Säilinud on pisike haakrist suurel olümpiakellal, mis asub staadioni kõrval.

Strieder näeb natslikku vaimu olümpiakompleksi kaunistavates sporditeemalistes skulptuurides, seinamaalides ja reljeefides ning peab hädavajalikuks nende eemaldamist. Samuti tuleb tema meelest vaadata üle Hitleri ajal olümpiakompleksi hoonetele, tänavatele ja spordiplatsidele antud nimed.

Negatiivse näitena toob Strieder olümpiaala peamise allee, mis kannab Karl Friedrich Frieseni (1784–1814) nime. Friesen pani Saksamaal aluse võimlemisele, sõdis saksa patrioodina Napoleoni vastu ning hukati prantslaste poolt. Saksamaal opositsioonis olev üliparempoolne erakond AfD peab Friesenit rahvuslikuks iidoliks ja pani tema nime oma poliitilisele sihtasutusele.
MUINSUSKAITSE ALL: Berliini olümpiastaadion mahutas 1936. aasta olümpiamängude ajal 100 000 pealtvaatajat.
AJALUGU ON SELLINE: Berliini olümpiastaadionil asuv mälestustahvel annab teada, et Reichssportfeld (Riigispordiväli) rajati Saksa valitsuse poolt 1934-1936.

Striederi idee kohaselt peaks olümpiaala tänavad ja hooned kandma viimasel ajal Saksamaal paremäärmuslaste ohvriks langenud inimeste nimesid.

Sotsiaaldemokraatide juhitav Berliini linnavalitsus on otsustanud jätkata olümpiaala korrastamist ja remonti, kuna peab seda ajalooliselt, kunstiliselt, teaduslikult ja linnaehituslikult oluliseks mälestusmärgiks.