teatas, et "märkame neid, kes on silmapaistvalt aidanud Eesti ühiskonnal tasakaalustatult areneda. Tegime seitsmendat aastat järjest oma klientide nimel annetuse Aadu Luukase Sihtasutusele, mis annab igal aastal välja missioonipreemia".

Mäletatavasti sai tänavuse missioonipreemia kooseluseaduse-vastase võitlusega silma paistnud Varro Vooglaiu juhitav Perekonna ja Traditsiooni Kaitse sihtasutus.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankleri Twitteri-kontolt lendu läinud pilt jõulukaardist paistis paljudele vastuoluline, kuna kooseluseaduse-vastaste toetamine ei paistnud päris hästi kokku minevat kaardil toodud üleskutsetega. Hakkasid levima üleskutsed küsida annetuse kohta hinnangut ka panga Rootsis tegutsevalt peakontorilt.

Ehkki see juhtus laupäeva õhtul, reageeris Swedbank kiirelt. Mõni tund hiljem palus fondile annetatud raha viivitamatult tagasi kanda. "Vabandame kõigi inimeste ees, keda meie annetus Aadu Luukase SAle häiris. /---/ Fondi tänavune ebameeldiv suunamuutus oli meie jaoks ootamatu ja paraku ei suutnud me sellele piisavalt kiiresti reageerida,“ teatas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask. Swedbanki toetus sihtasutusele oli 5000 eurot, kokku toetab pank erinevaid heategevuslikke ettevõtmisi ligi kolmveerand miljoni euro eest aastas.