Kauaoodatud teate üle jõudis ennatlikult hõisata ka peaminister Jüri Ratas, kes kirjutas Facebookis: "Rõõmustav uudis, mille nimel oleme üheskoos 3 kuud pingutanud: eile testitutest ei tuvastatud mitte ühtegi uut koroonaviirusesse nakatunut."

Tegelikkuses oli olukord viimastele nädalatele iseloomulik - tehtud testidest olid 7 positiivsed ehk leiti 7 uut koroonajuhtu.

Neist 1 isiku nakatumine Põhja regioonis on toimunud perekonna ringis ning 1 isiku nakatumine on toimunud kontakti kaudu haige sõbraga. 2 isiku nakatumine on toimunud töökohal.

1 isiku puhul ei suudetud täpset nakatumise kohta ja hetke veel tuvastada, isik oli käinud toidupoes ja ekskursioonil.

Põhja regioonis on hetkel 4 aktiivset haiguskollet: 1 kolle Harjumaal, millega seotud sündmus on 09.05 Raplamaal toimunud sünnipäev. Haigeid, kes selle koldega seotud on, on kokku 13 (9 haiget on peolised, kellest 4 elavad Tallinnas, 4 Maardu linnas ja 1 Tartu linnas. Lisaks neile on haigestunud ühe peolise sõber, teise peolise kaks pereliiget ning omakorda ühe pereliikme sõber.

1 kolle on Harjumaal Anija vallas. See on seotud perekondliku levikuga. Haigeid on kokku 5, kõik elavad ja asuvad Anija vallas.

1 vaid perekondliku levikuga seotud kolle on Harjumaal Tallinnas, haigeid kokku 5.

1 kolle, mis on seotud nii perekondliku kui tööalase levikuga, on samuti Tallinnas. Ka selles koldes on haigeid kokku 5.

Kaks uus koroonajuhtu avastati ka Ida regioonis. Tegemist on varasemate teadaolevate haigestunute lähikontaktsetega ning 1 aktiivse haiguskoldega Lüganuse vallas Ida-Virumaal.

Terviseamet kinnitas, et avalikult saadeti välja info, kuhu polnud uued haigusjuhtumid veel sisestatud.

"Terviseamet kuulutab välja need andmed, mis on laboritest laekunud hommikul kella 7ks," selgitas Ingrid Rooda, Terviseameti projekti- ja infohaldusjuht. "See on selleks, et oleks kindel 24-tunniste ööpäevade tsükkel, mille põhjal me infot jagame. Vahel juhtub, et laboritest jõuab eelmise päeva info meile hiljem."