Läinud nädalal vähiliidu kevadkonverentsil sosistati, et üks proua, kes oli Mustamäe haigla patsient, läks Šveitsi tasulist eutanaasiat tegema.

Välisuudiseid

Riikide luureorganisatsioonid on hakanud mässama. Värskeima märgi pani maha Makedoonia luure: pealtkuulajad on avaldanud peaministri Nikola ­Gruevski korruptiivsed telefonikõned. Eelmisena on luurajad maha võtnud Tšehhi peaministri Petr Nečasi (sõjaväeluure jälitas tema naist). Kuidas sai ametist kinga praegune eurokomisjoni juht Juncker? Tema oma luurešeff lindistas Luksemburgi peaministri kõnelust käekella abil. Slovakkia endine peaminister Iveta Radičová rääkis intervjuus Ekspressile, et üritas sekkuda kaitseministeeriumi luure relvabisnisesse, ent ta heideti üle parda... Võim on selle käes, kes nuhib?

Kui on must, siis olgu must

Tartu popstaari Üllar Jörbergi (pildil) firmamärk ehk lehvivad mustad lokid on viimastel aastatel pisut hõrenenud. Läinud nädalal võis Tartus poodlevat Jörpat vaadates aga märgata, et lisaks juustele on laulja mustaks tooninud ka peanahka, kus lokke hõredamalt.

Ekspressi mehed Pärdi laval

Pärdi-Wilsoni muusikateose maailma esietendusel Noblessneris oli Eesti Ekspressi rahval hea meel olulises lavategelases ära tunda Madis Kolki (pildil vasakul), esimest Ekspressi kultuuritoimetajat. Lahutamatu soni peas, kõndis Pikka Meest mängiv Kolk üliaeglaselt ja diibilt üle lava, haarates poolelt käigult Aadama õunapuuoksa. Eraelus on kunagine pianist Madis Kolk kontserdikorraldaja.

Aafrika asemel kandideerib sotside esimeheks

Rahulolematus koalitsioonileppega ja sotside partei sisepinged sundisid kaitseminister Sven Mikserit lükkama edasi visiidi Malisse. Ta pidi rahuvalvemissiooni väisama 20.–24. maini, aga ütles viimasel hetkel ära. “Siin on kaks peamist põhjust. Esiteks üleüldine poliitiline õhustik ja rahulolematus koalitsioonileppega ning Mikser saabus hiljuti puhkuselt, mistõttu on ministeeriumis töid kuhjunud,” teatas nõunik Sandra Kamilova.

“Mida ajakirjanikud sulle räägivad”

Ajakiri “Mida arstid sulle ei räägi” lööb laineid ka tervishoiuspetsialistide seas. Eelmisel nädalal toimus Tervise Arengu Instituudis rutiinne koosolek, kus üks neiu selle ajakirja välja võttis ja kohalolnud arstide käest uurima hakkas, kas nad päriselt ka sellised kurjamid on, nagu ajakirjas kirjutatakse. Mõned arstid hakkasid naerma, mõnel hakkas hirmus.

Kas Eurovision tuleb Eestisse?

Kihlveokontoris Olybet panustatakse Eurovision 2015 võitjaks kõige rohkem Rootsit (koefitsient 2,75). Järgnevad Itaalia (3,75), Austraalia (6,5), Venemaa (10) ja Eesti (11). YouTube’is on aga enim vaadatud just Eesti laulu videot, järgneb Rootsi.

Uuele ministrile uued veljed

Riigireformiminister Arto Aasale on vaja leida ametiauto ning seda otsitakse muidugi läbipaistva riigihanke kaudu. Tingimused: vähemalt 185kilovatine mootor, nelikvedu, diiselmootor, kütusekulu kuni 6,4 l / 100 km, automaatkäigukast. Ja vähemalt 17tollised valuveljed. Põgus ringivaatamine näitab, et sobivad mudelid võiksid olemas olla Audil, BMW-l, Maseratil ja Mercedesel.

Täpsustus

Eelmises numbris mainisime Sille Relli, kes on üks neist, kes protesteerib Kvissentali tee nimetamise vastu Madruse tänavaks. Siiski pole ta kusagil väitnud, et uus nimi elanikele kuidagi alandavalt mõjuks, ja pole selleks ka advokaate palganud. Sille Relli õige ametinimetus on Tartu Postimehe personalijuht. Vabandage!