Suurbritannia terviseamet tunnistas, et nikotiini sisaldavate e-sigarettide kasutamine on 95% võrra ohutum kui traditsiooniline suitsetamine. See on esimene n-ö ametlik tunnustus e-sigarettidele riikliku terviseasutuse poolt. Eestis on sotsiaalministeerium ja Tervise Arengu Instituut olnud e-sigarettide suhtes hoopis kriitilisel ja eitaval seisukohal.

Minu Kallas

Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas kirjutab raamatut “Minu europarlament”. Teose üllitab Petrone Print.

Sunduslik sõprus

Mida öelda ajakirjanikule, kes küsib ­jalgpallifännilt, mida nad arvavad kahest sõprusmängust Venemaa koondisega. Küsimusele vastuse saamiseks kutsus jalgpalliliit eelmisel nädalal enda juurde Eesti fänniorganisatsioonid. Õige vastus on: “Me ei saanud Venemaaga mängimisest loobuda, kuna see oli FIFA poolt kohustuseks tehtud. Ja eelmine aasta me juba korra loobusime Venemaaga mängimast – just nimelt Ukraina sündmuste tõttu.”

Tehnikaülikoolis sahiseb

TTÜ kuratooriumi liige Renno Veinthal sai kohe pärast Jaak Aaviksoo rektoriks saamist ülikooli teadusprorektoriks. Nüüd räägitakse ülikooli nurgatagustes, et Veinthali kõrgele kohale asumine on tänu rektori valimisel Aaviksoo toetamise eest.

Tartus nähti saksa kullaautot?

Eelmisel nädalal äratas Tartus tähelepanu soomustatud ja kuulikindel saksa numbrimärgiga veoauto, millel kiri “Brink’s Security”. Tegu on juveelide, väärtkunsti ja sularaha transpordiga tegeleva suure USA börsifirmaga. Lasti sisu jääb saladuseks. Igatahes ei täidetud Eesti Panga tellimust. Kuuldatavasti on see ettevõte varem vedanud oma Saksamaa klientidele Eesti kroonimünte.

Neivelt ja Viik ei raja panka

Indrek Neivelt ja Linnar Viik viskavad väikestviisi kildu oma uue käivitusfaasis finantsettevõtte Elementare veebilehel. Leht teatab inglise keeles, et plaanis on innovatsioon Euroopa finantsteenuste turul. Kuid eesti keeles rõhutatakse: “Me ei raja uut panka.” Elementare sai kevadel finantsinspektsioonilt makseasutuse tegevusloa.